JOSE JORDAN Afp
SKANDAL U ŠPANJOLSKOJ

Vapaj zvijezde Reala: ‘Liga je nekada pripadala Ronaldinhu i Ronaldu, a danas rasistima. Ići ću do kraja‘

Brazilski napadač pretrpio je salve uvreda na račun boje kože, potom se oglasio na društvenim mrežama
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 21. svibanj 2023. 23:01

Pljušte reakcije na nemile scene u drugom poluvremenu ligaškoj okršaja između Valencije i Real Madrida (1:0) na Mestalli. Vinicius Junior glavni je lik u neugodnom scenariju i po tko zna koji put pretrpio je rasističke uvrede, a nakon utakmice putem Twitter profila poslao je emotivnu poruku.

"Nije to bio ni prvi, ni drugi, ni treći put. Rasizam je normalan u La Ligi. Konkurencija misli da je to normalno, savez također, a protivnici to potiču. Žao mi je. Liga koja je nekad pripadala Ronaldinhu, Ronaldu, Cristianu i Messiju, danas pripada rasistima. Lijepa nacija koja me primila, koju volim, ali koja je pristala u svijet izvoziti imidž rasističke zemlje. Žao mi je Španjolaca koji se ne slažu, ali danas je u Brazilu ova zemlja poznata kao zemlja rasista. I nažalost, sve što se događa svaki tjedan, nešto je protiv čega se ne mogu braniti. Jak sam i ići ću do kraja protiv rasista", napisao je Vinicius.

Podsjetimo, napadač Real Madrida tijekom ogleda trpio uvrede na račun boje kože, u jednom trenutku dio publike skandirao mu je "majmune, majmune".

U 33. minuti navijači Valencije obasuli su ga upaljačima, čašama i svime što se moglo naći pri ruci. Vinicius je glavnom sucu pokazao tko u smjeru publike, govoreći mu da ga rasistički vrijeđaju, pa je utakmica nakratko prekinuta da bi glavni sudac odradio potrebni protokol.

Linker
18. svibanj 2024 08:24