BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp
HRVATSKI REPREZENTATIVAC ZA SN

Vatreni srušio Dinamovog suparnika pa otkrio recept za uspjeh: ‘Pokazali smo da ih se može dobiti...‘

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir javio se iz zrakoplova nakon iznenađujućeg trijumfa
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. travanj 2021. 22:51

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir bio je junak Osasune u jučerašnjoj pobjedi nad Dinamovim suparnikom u četvrtfinalu Europske lige Villarrealom. Zabio je glavom nakon kornera u 74. minuti za 2:1 i tako donio gostima veliko slavlje. Jučer kasno poslijepodne javio nam se iz aviona koji je Osasunu vraćao doma. Odmah kad se javio, čuli smo buku, pjesmu, veselje...

- Samo malo, samo malo... Da se malo stišamo svi skupa...

Pitali smo ga je li takva buka zbog slavlja pobjede nad Žutom podmornicom?

- Slavi se pobjeda, ali imamo i jedan rođendan, pa su stjuardese donijele piće, ha, ha, ha...

Čestitali smo mu i pitali ga u šali može li do četvrtka potpisati za Dinamo?

- Ha, ha, ha.. Kao u NBA, zar ne? Neće biti potrebno, ima Dinamo odlične napadače.

Priča nam da je Villarreal igrao svoju klasičnu utakmicu.
- Nametnuli su se, imali su posjed lopte, probali su nas udaviti. S tim posjedom i inzistiranjem na dubini. Međutim, imali smo protuotrov za takvu igru. Kompletnu utakmicu smo bili kompaktni, disciplinirani, trkački moćni i raspoloženi. U defenzivnom dijelu, te u izlascima, tranziciji igre. Upravo ti naši izlasci po oduzetoj lopti bili su brzi i konkretni. I, eto, na kraju smo uzeli tri boda.

Istina, Villarreal je igrao samo s tri igrača u udarnoj postavi koji su igrali u Maksimiru, bili su to Albiol, Foyth i Parejo, ali to Osasunu nije bilo briga, oni su svoje odradili i nanijeli momčadi Unaija Emeryja ipak neočekivani poraz.

- Sigurno jest da je Villarreal računao na ova tri boda. Međutim, u Primeri svatko može dobiti svakoga. Treba imati malo i sreće. Mi smo imali, recimo, jedan rubni jedanaesterac kod 0:0, na koncu je bio pola metra ispred linije šesnaesterca. Ne bi bila ista utakmica da su oni u toj 20. minuti imali jedanaesterac i zabili. Kao što su Dinamu zabili iz jedanaesterca u Zagrebu. Međutim, mi smo pokazali da se može protiv Villarreala na njihovom terenu pobijediti. Da, Villarreal je bio favorit, ali evo, mi smo uzeli pobjedu!

Linker
25. travanj 2024 06:45