DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA
LUKA SUČIĆ ZA SN

Vatreni zabio pogodak za TV špice: ‘Suigrači su mi rekli da nisam normalan, ovo mi je najdraži gol u karijeri‘

‘Moj prvijenac, u La Ligi, za moj novi klub... Sreća i radost su me bili obuzeli!‘, priča nam Luka
Piše: Jure BurićObjavljeno: 08. listopad 2024. 20:24

Hrvatski nogometni dragulj, Luka Sučić, preksinoć je “zapalio” ne samo Baskiju, već i veliki dio nogometnog svijeta efektnim i rijetko viđenim pogotkom za svoj Real Sociedad u 84. minuti domaće utakmice protiv Atletica iz Madrida za 1:1 u 9. kolu španjolskog prvenstva. Kao što je u ponedjeljak rekao izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić “da je takav gol zabio Maradona, Messi ili Ronaldo vrtio bi se na televiziji stotinu puta svaki dan, to je remek-djelo”.

Uistinu, hrvatski reprezentativni veznjak je ovim sjajnim pogotkom izmamio pljesak plavo-bijelih navijača u San Sebastianu, te pokupio pohvale nogometne Španjolske, a nakon utakmice također su mu čestitali i članovi suparničke momčadi iz Madrida, što je još jedna potvrda njegova sjajna poteza. Ujedno mu je to bio i prvi pogodak u dresu Real Sociedada, u koji je stigao ovog ljeta iz redova RB Salzburga u transferu vrijednom 10 milijuna eura (do sada je ukupno odigrao sedam utakmica za Baske).

To je to, ulazi

Naravno, i nas je zadivio njegov potez, pa smo ga nazvali kako bi opisao događaja s nedjeljnog dvoboja s Atleticom. Kako ste se osjećali nakon što je lopta završila u mreži slovenskog golmana Jana Oblaka u 84. minuti utakmice nakon što su Madriđani poveli već u prvoj minuti preko Alvareza?

- Osjećaj je bio zaista predivan, nevjerojatan! Bilo je fenomenalno, a i kako bi i bilo drugačije poslije pogotka na samom koncu utakmice, za izjednačenje protiv vrlo moćnog suparnika. Moj prvijenac, u La Ligi, za moj novi klub... Sreća i radost su me bili obuzeli! Ovaj pogodak posvećujem svojoj obitelji, koja je uvijek bila uz mene - istaknuo je Luka Sučić.

image
DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA

Bili ste uvjereni u svoj šut i preciznost ljevice?

- Po samoj putanji lopte prostrujala mi je misao “to je to, ulazi!” Na našu sreću, naravno i moju, lopta je odsjela na željenom cilju.

Što su vam rekli po okončanju susreta u klubu, sigurno ste bili glavna faca u svlačionici i na stadionu...

- Suigrači su mi govorili u stilu “pa ti nisi normalan”. Čestitali su mi svi od reda, suigrači, trener, osobe iz uprave kluba. Bio je to dio moje sreće.

Što vam taj pogodak znači, gdje ga svrstavate što se tiče dosadašnje klupske karijere nakon što ste četiri godine, od 2020. do 2024., bili član prve momčadi RB Salzburga?

- Definitivno, ovo mi je najljepši i najdraži gol do sada! Međutim, svjestan sam da se samo od toga ne živi, ne može se jedan profesionalac na tome zaustaviti, odnosno zadovoljiti jednim lijepim pogotkom. Moram raditi i dalje kako bi bilo još takvih i sličnih golova.

Ovaj Sučićev gol je potez genijalca

Hrvatski vezni nogometaš Luka Sučić zabio je prvijenac za pamćenje u dresu Real Sociedada. Sjajnim golom u 84. minuti donio je zasluženi bod svojoj momčadi protiv Atletica u 9. kolu La Lige, a u izvještajima španjolskih medija ističe ga se u prvi plan nakon utakmice koja je završila 1:1. Lokalni El Diario Vasco pogodak hrvatskog nogometaša nazvao je “potezom genijalca”.

“Kada nitko nije očekivao da će pucati, on se nije dvoumio. To je ono što genijalci imaju, rade stvari koje nitko ne očekuje. Sjajan pogodak koji je učinio rezultat pravednijim, jer Real iz takve utakmice nije mogao otići praznih ruku”, navodi se u tekstu.

I drugi tekstovi su bili na istom tragu. Mundo Deportivo Sučićev pogodak naziva “remek-djelom”, El Mundo piše o “čudesnom pogotku”, a Sport hvali “zlatnu ljevicu”

Sjajan gol bio je šlag na odličan Sučićev nastup u utakmici u kojoj je Atletico poveo u 1. minuti. Hrvatski nogometaš uz pogodak vrijedan boda imao je dva uspješna driblinga, 42 točna dodavanja od 45 pokušaja, te pet osvojenih duela od njih 11 u kojima se našao. Sučić je ovoga ljeta iz RB Salzburg došao u Sociedad u transferu vrijednom deset milijuna eura. Proglašen je najboljim igračem baskijskog kluba za rujan, a golom madridskom Atleticu istaknuo je kandidaturu za isto laskavo priznanje i u listopadu. (gđ)

Jeste li zadovoljni aktualnom formom?

- Nakon posljednjih reprezentativnih akcija osjećam veliki uspon forme. Stalno ide gore prema vrhunskoj formi. Može, naravno, još i bolje, ali nezadovoljan nikako nisam. Igram dosta, skoro sam stalno u udarnoj postavi Real Sociedada. Jednu utakmicu nisam igrao zbog zatezanja lista noge, a protiv Anderlechta u Europskoj ligi (domaći poraz Real Sociedada 1:2) trener Imanol Alguacil nas je mnoge izostavio zbog vrlo bitnog nedjeljnom prvenstvenog dvoboja s madridskim Atleticom.

Pratim Rakitića

Također ste izabrani za najboljeg igrača mjeseca rujna Real Sociedada?

- Jako me razveselilo to priznanje, zaista mi je puno značilo, ali to je za mene i motiv više. Posebice mi je ta nagrada bitna jer je došla na samom početku igranja u novoj sredini.

image
DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA

Jedan od vaših dražih Vatrenih i vaš bivši suigrač Ivan Rakitić također je zabio prvijenac ove nedjelje za svoj novi klub, Hajduk, u ligaškoj pobjedi protiv Šibenika, doduše malo prije vas?

- Eto, pratim legendu, našeg Raketu!!

Sada vam slijedi okupljanje hrvatske reprezentacije za dvije utakmice Lige nacija, 12. listopada sa Škotskom u Zagrebu, te 15. listopada protiv Poljske u Varšavi?

- Nema ljepšeg osjećaja nego kada je čovjek sa svojima. Veselim se novom susretu s reprezentativnim suigračima.

Vaš bivši klub, Red Bull Salzburg, sljedeći suparnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, nakon vašeg odlaska u Španjolsku nije više kao prije, primjerice, trenutačno je na tek petom mjestu tablice austrijske lige?

- Ne znam što se točno događa u Salzburgu. Volio bih da ih krene rezultat, ali i porazi su sastavni dio sporta - zaključio je Luka Sučić.

10

milijuna eura platio je R. Sociedad za Sučića

RB Salzburgu

12

nastupa do sada je upisao za A hrvatsku reprezentaciju

128

utakmica odigrao je za RB Salzburg (18 golova, 19 asista)

Linker
09. listopad 2024 13:38