Jordi Cruyff
 STRINGER Xinhua Via Afp
ZADNJA PRILIKA

Već je trebao otići, a onda je sin Barcelonine ikone režirao preokret i spasio Koemana, evo i kako

Legenda je zamolila predsjednika Laportu da Koemanu da posljednju šansu. I dao mu je tri utakmice.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2021. 08:45

Saga oko Ronalda Koemana koji je i dalje trener Barcelone dobila je novi nastavak početkom ovoga tjedna. Zapravo, traje to još odavno, mogli bismo reći, ali se na dnevnoj bazi otkriju neki novi detalji o životu kluba s Camp Noua iznutra.

Tako je u najnovijoj epizodi španjolski list AS objavio da se za Koemanov ostanak na klupi pred upravom Barcelone založio i Jordi Cruyff, nekadašnji igrač kluba i sin legendarnog Johanna Cruyffa.

Iako je već nakon poraza od Benfice u Ligi prvaka predsjednik Barcelone Joan Laporta dao naslutiti da će nakon nedjeljnog derbija s Atleticom, a uoči reprezentativne stanke smijeniti Koemana, dogodio se preokret. Niti 24 sata nakon toga, Laporta je promijenio odluku i potvrdio da Koeman ostaje.

Španjolska TV-postaja TV3 otkrila je da je upravo Jordi Cruyff zakuhao taj obrat. On je čovjek od velikog Laportinog povjerenja, šef je međunarodne skautske službe u klubu. Rekao mu je da se ne može s Koemanom, također klupskom legendom, oprostiti na ovakav način, da ga otjera na stražnji izlaz. Cruyff mlađi je Laportu podsjetio na to da je Koeman klupu preuzeo u jeku najveće borbe koju je Barca vodila na institucionalnoj, ali i ekonomskoj razini.

Cruyff je naložio Laporti da razmisli i da Koemanu da još jednu priliku što se kasnije i dogodilo. Koeman i Laporta našli su se u subotu u klubu, gdje je nizozemskom strategu rečeno da će ostati trener, ma što god da se dogodi u derbiju protiv Atletica. Ali, Koeman je dobio još tri utakmice. Valencia, Dinamo Kijev u Ligi prvaka i veliki El Clasico će odrediti njegovu sudbinu.

Linker
24. rujan 2024 11:12