JAVIER SORIANO Afp
NIŠTA NIJE SLUČAJNO

Već sada je jasno tko će biti Zlatna lopta? ‘Uopće nije čudno da su baš oni uzeli najviše nagrada!‘

Sedam Realovih nogometaša dosad je osvajalo tu najprestižniju individualnu nogometnu nagradu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. listopad 2022. 14:16

Lobiranje je dio svakodnevice i ima ga na svim razinama. Osobito je izraženo u političkim i poslovnim sferama, no ima ga i u sportu, posebno nogometu. Jer, i nogomet je danas veliki biznis.

A jedan od najpredanijih lobista u nogometnom svijetu je – Florentino Perez! Barem tako tvrdi direktor France Footballa Pascal Ferre, koji je u intervjuu za agenciju EFE kazao kako Realov predsjednik stalno vodi kampanje.

- Real Madrid najbolje zna kako orkestrirati kampanje da njegovi igrači dobiju Zlatnu loptu. I uopće nije čudno zašto su baš oni uzeli najviše nagrada – rekao je Ferre.

Pojasnio je i ‘modus operandi‘ čelnog čovjeka Los Blancosa.

- Florentino Perez je u tome majstor. Kampanja ne odlučuje pobjednika, ali vam može oduzeti glasove ako šalje krivu poruku. On to vodi prešutno i glatko. Prije su gurali samo Ronalda, sad samo Benzemu. Tako im se glasovi ne raspršuju – pojašnjava direktor France Footballa, organizacije koja dodjeljuje Zlatnu loptu.

Sedam Realovih nogometaša dosad je osvajalo tu najprestižniju individualnu nogometnu nagradu i to u 11 navrata. Pet Zlatnih lopti pripalo je Cristianu Ronaldu, a po jednu su uzeli Luka Modrić, Ronaldo Nazario, Fabio Cannavaro, Luis Figo, Raymond Kopa i Alfredo di Stefano.

Dobitnik za sezonu 2021./22. bit će poznat sljedećeg ponedjeljka, a veliki favorit je Realov napadač Karim Benzema.

Francuz je s Realom osvojio Ligu prvaka i španjolsku La Ligu, te je bio najbolji strijelac u oba natjecanja.

Linker
16. travanj 2024 16:13