Memphis Depay

 JOSE JORDAN Afp
LAPORTA U AKCIJI

Velika čistka u Barci: Katalonci prodaju četiri igrača da bi doveli velika pojačanja među kojima je i Olmo

Klub s Camp Noua je odlučio prodati dio igrača da bi doveo prijeko potrebna pojačanja.
Piše: SNObjavljeno: 11. prosinac 2021. 16:46

Barcelona je u velikim financijskim problemima, a ni igrački ne stoji baš najbolje. Sve je to dovoljno za alarm za uzbunu koji zvoni na Camp Nou jer je svima jasno kako su pojačanja potrebna, ali da ih je teško dobiti. No, predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta ima plan kako dobiti 180 milijuna eura koliko mu je potrebno za pojačanja.

Da bi došao do njih, Laporta je odlučio prodati neke igrače, minimalno njih četiri. Na tom popisu se ne nalazi Ousmane Dembele kojem istječe ugovor sljedećeg ljeta, a katalonski medij El Nacional već tjednima piše kako je francuski krilni napadač da korak do dogovora s Newcastleom te bi trebao biti prvo veliko pojačanje novog najbogatijeg kluba na svijetu. Isti medij danas donosi listu igrača koji bi trebali otići iz Barcelone, ali i onih koji bi trebali pojačati klub s Camp Noua.

Laporta je želio do velikog iznosa za pojačanja doći prodajom jednog od terceta mladih igrača – Nico, Pedri ili Gavi – ali je trener Xavi Hernandez bio oštro protiv odlaska bilo kojeg od njih jer na njima želi graditi novu momčad Barcelone. Onda se predsjednik kluba okrenuo drugim igračima koji bi trebali donijeti toliko željenih 180 milijuna eura.

Prvi na listi je Marc-Andre Ter Stegen, vratar koji bi i sam želio napustiti Barcelonu, a kod njegovog transfera najčešće se spominje opet Newcastle koji je spreman za njega platiti 50 milijuna eura. Tu je i Sergino Dest, kojeg je Xavi gurnuo u drugi plan, a navodno su Manchester City i Arsenal spremni za njega platiti 20 milijuna eura. Klub kojeg vodi Pep Guardiola zainteresiran je i za Frenkie De Jonga, još jednog igrača kojeg bi Laporta želio prodati, ali za Nizozemca je zainteresiran i Bayern. Cijena? 70 milijuna eura. Posljednji na listi za prodaju je Memphis Depay koji ne igra loše ove godine, ali ga čelnici Barce ne vide kao dugoročno rješenje. S obzirom na to da je za njega zainteresiran Juventus, na Camp Nou smatraju da mogu dobiti 40 milijuna na ime njegove odštete.

Prodajom ova četiri igrača Laporta bi došao do 180 milijuna koje bi želio uložiti u pojačanja. I on, poput Reala, želi dovesti neke igrače kojima na ljeto ističe ugovor, a tu su na listi vratar Andre Onana iz Ajaxa, koji bi se tako vratio u Barcelonu, Cesar Azpilicueta iz Chelseaja te Franck Kessie iz Milana. Želio bi Laporta dovesti i Paula Pogbu, ali El Nacional smatra kako će francuski nogometaš tražiti veću plaću nego će mu je Barcelona moći ponuditi.

Što se kupnji tiče, prva meta Barcelone je Erling Haaland koji ima otkupnu klauzulu od 90 milijuna eura što nije preveliki iznos za takvog igrača. No, tu će trebati dodati i bonuse za menadžera Minu Raiolu, a to nikada nije mali iznos. Osim njega, tu je Karim Adeyemi iz Salzburga čija je otkupna cijena 50 milijuna eura, a listu zaokružuje pojačanje na krilima. El Nacional donosi kako su dva igrača u konkurenciji za dolazak za tu poziciju – Ferran Torres iz Manchester Cityja i Dani Olmo iz Leipziga. Iznos koji je spreman za taj transfer kreće se oko 40 milijuna eura.

Laporta je sastavio popis želja, ne znamo je li ga poslao na Sjeverni pol i hoće li mu ih Djed Mraz ispuniti, ali jedno je sigurno – u sljedeća dva prijelazna roka bit će dosta posla u Barceloni.

Linker
07. svibanj 2024 04:09