CESAR MANSO Afp
BEZ DEVET IGRAČA

Velika pobjeda Modrić i društva! Desetkovani Real sve je bliže vrhu, sprema se luda utrka za naslov

U vrlo kratkom vremenskom radzoblju Real je osjetno smanjio zaostatak za gradskim rivalom
Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2021. 22:56

U subotu je Real s minimalnih 1:0 pobijedio Valladolid u gostima i iskoristio raniji kiks Atletica.

Pogodak za vrijedna tri boda u Valladolidu postigao je brazilski veznja Casemiro u 65. minuti na ubačaj Tonija Kroosa. Casemiru je to peti pogodak u ovoj sezoni španjolskog prvenstva, čime je na drugom mjestu Realovih strijelaca.

Luka Modrić je bio u početnoj postavi Zidaneove momčadi i odigrao je cijelu utakmicu. Inače, Realu je za ovu utakmicu nedostajalo čak devet igrača - kapetan Ramos, Benzema, Marcelo, Hazard, Carvajal, Militao, Valverde, Rodrygo i Odriozola.

image
CESAR MANSO Afp

Pogocima postignutim duboko u sučevom vremenu na kraju utakmice, nogometaši Valencije svladali su Celtu Vigo s 2-0 u dvoboju odigranom na Mestalli. Gosti su od 64. minute igrali s igračem manje, jer je Ruben Blanco dobio crveni karton zbog neopreznog i opasnog starta. Brojčanu prednost je Valencia iskoristila tek u četvrtoj minuti dodatka, kad je Vallejo pogodio za 1-0. Četiri minute poslije pobjedu "šišmiša" potvrdio je Gameiro.

Iznenađujuću pobjedu ostvarili su nogometaši Levantea koji su u kao gosti svladali vodeću momačad La Lige madridski Atletico s 2-0 (1-0), samo tri dana nakon što su Simeonevoj momčadi oteli i bod kao domaćini u odgođenoj utakmici 2. kola.

Gosti su na Wanda Metropolitanu poveli u 30. minuti pogotkom Moralesa, čiji je udarac malo skrenuo Felipe i tako prevario slovenskog vratara Jana Oblaka koji je bio u jednoj od glavnih uloga i kod drugog pogotka Levantea.

Naime, duboko u sučevom dodatku Oblak je krenuo u kazneni prostor gostiju ne bi li pomogao svojim napadačima. No, kad je de Frutas presjekao dodavanje na lijevi bod i krenuo sam prema nebranjenim vratima nitko ga nije mogao zaustaviti pa je gotovo sa sredine igrališta postigao pogodak za konačnih 2-0.

U sastavu Atletica ponovno nije bilo ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka.

Španjolska - 24. kolo

Španjolska - 24. kolo
Valladolid - Real M. 0-1 (Casemiro 65)
Atletico M. - Levante 0-2 (Morales 30, de Frutos 90+5)
Elche - Eibar 1-0 (Calvo 33)
Valencia - Celta 2-0 (Vallejo 90+4, Gameiro 90+8)

Barcelona - Cadiz (ned, 14.00)
Real S. - Alaves (ned, 16.15)
Huesca - Granada (ned, 18.30)
Athletic - Villarreal (ned, 21.00)
Osasuna - Sevilla (pon, 21.00)

Odigrano u petak:
Betis - Getafe 1-0 (Iglesias 84-11m)

Linker
24. travanj 2024 10:45