Joao Felix

 OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/shutterstock Editorial/profimedia
TRPI PONIŽENJA

Veliki kaos u Madridu! Najskupljem pojačanju u povijesti kluba je prekipjelo, želi otići čim prije

Kulminacija se dogodila još u tjednu, tri se puta zagrijavao, ali trener ga nije ubacio u igru.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. listopad 2022. 10:42

João Félix definitivno je izgubio strpljenje s Diegom Simeoneom i želi napustiti Atlético Madrid u siječnju. Veza između najskupljeg pojačanja (127 milijuna eura) u povijesti Atletico Madrida, 22-godišnjeg portugalskog napadača i argentinskog trenera - kako tvrdi portugalska A BOLA - nepopravljiva je.

Kulminacija očigledne netrpeljivosti na relaciji Felix - Simeone najbolje se mogla vidjeti u utakmici Lige prvaka igranoj u srijedu protiv Club Bruggea (0:0). João Félix se tri puta zagrijavao tijekom drugog poluvremena, ali nije ušao u igru, unatoč tome što Atletico nije bio u stanju zabiti gol. Bila je to kap koja je prelila čašu.

image

Joao Felix

AGENCIALOF/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Agencialof/actionplus/profimedia

Mladi Portugalac u ovoj sezoni zaigrao je u 11 utakmica i još nije zabio gol. U posljednjih pet dobio je ukupno tek 37 minuta!? Jasno je da ga Simeone očito ne doživljava, te da ga uvodi u igru samo prije kraju utakmice, čisto reda radi.

Navodno se situacija između njih dvojice pogoršala još na kraju sezone 2020./2021., kada je Atlético Madrid bio prvak. João Félix igrao je šest mjeseci ozlijeđen, ali Simeone se pravio da to ne primjećuje. BOLA tvrdi da je jedan klupski zdravstveni djelatnik pratio što se događa, te je to klasificirao kao maltretiranje igrača i obavijestio odgovorne u klubu o svemu što misli. Međutim, Simeone u Atletico Madridu ima nedodirljiv status, a Felix ima problem što nikada nije opravdao rekordni novac koji je klub u njega uložio.

image

Joao Felix

OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/shutterstock Editorial/profimedia

Epizoda koja se dogodila protiv Club Bruggea samo je to potvrdila, a za poznavatelje Atléticove stvarnosti ona je bila tek jedna od vrlo učestalih na relaciji Simeone - Felix.

Stoga nema povratka. Razvod između Simeonea i João Félixa je neizbježan. I mladi napadač želi zalupiti vrata kluba već u siječnju, što god to značilo. Realno će Atletico teško dobiti novac - spominje se oko 70 milijuna eura - koji za njega traži, pa se posudba čini kao jedino realno rješenje.

Linker
25. travanj 2024 15:24