JOSEP LAGO Afp
SAMO DO BODA

Veliki kiks Seville uoči uzvrata protiv Dinama na Maksimiru, ali postoji i jedna gora vijest za Španjolce

Sevilla će u Maksimir nakon remija u Barceloni, sad za Realom zaostaje šest bodova
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. veljača 2022. 16:21

Između dvije utakmice s Dinamom Sevilla je u Primeri remizirala kod Espanyola (1:1). Igrala je momčad Julena Lopeteguia s igračem manje od 76. minute, ali je izdržala i osvojila bod, iako je sigurno računala sa sva tri. Puno veći problem za Sevillu je ozljeda Martiala, koji je izišao već u 25. minuti.

S petoricom novih igrača u odnosu na prvih 11 protiv Dinama, istrčala je Sevilla na gostovanju kod Espanyola. Augustinsson, Jordan, Delaney, Corona i Rafa Mir bili su stateri, Rakitić, Papu Gomez i Munir na klupi, Rekik je izostao zbog ozljede, a Acuna zbog kartona. I, već u drugoj minuti trener Lopetegui hvatao se za glavu. Lucas Ocampos, čovjek koji je briljirao protiv Dinama, iskrenuo je zglob u jednom trku za loptom i ostao ležati. Nije izgledalo optimistično za Sevillu, ipak, nastavio je Ocampos, Lopetegui je odahnuo. Samo nakratko, jer u 25. minuti ozlijedio se Martial.

U obrambenom zadatku stradao mu je mišić, on nije mogao nastaviti i, kako je izgledalo, neće ga biti protiv Dinama. Iako, ne treba prejudicirati, čeka se još službena dijagnoza. Ušao je odmah Papu Gomez i samo 10 minuta mu je trebalo za majstoriju i Sevillino vodstvo. Diego Carlos pronašao ga je na lijevoj strani dugom loptom, Gomez je odlično prošao, preciznim centaršutem na drugoj stativi pronašao Rafu Mira, koji je zatresao mrežu. Bila je to prva prava Sevillina akcija, prva šansa i odmah gol. Rafa Mir zabio je i u prošlom kolu Elcheu, protiv Dinama nije bio u prvom planu, ali u Maksimiru bi u četvrtak mogao biti.

Inače, Espanyol je bio opasniji, konkretni. Prvo je de Tomas pucao s 20-ak metara, odlično obranio Bono, na odbijanac je loše reagirao Puado. Bila je to velika šansa, drugu je imao Yangel Herrera, koji je natrčao na povratnu loptu nekoliko metara od gola, ali nije pogodio metu. Sevilla nije briljirala, ali je imala vodstvo.

Međutim, da je Sevilla ranjivija no što je donedavno bila, uvjerili smo se već u petoj minuti nastavka. Konkretna je bila akcija Espanyola, lopta je došla na krilo do Oscara Gila, koji je precizno ubacio pred gol. Zaspala je Sevillina obrana, posebno Kounde, sam je ostao Darder i glavom svladao Bona, koji nije imao nikakve šanse. Odmah je reagirao Lopetegui, Ivan Rakitić ušao je u igri, da bi donio i pomak u igri prema naprijed, jer Sevilla osim tog pogotka i dalje nije bila opasna. Ipak, prvi je mogao povesti Espanyol, sad je ubačaj s lijeve strane iznenadio Sevillinu obranu, koja uistinu ne djeluje sigurno, natrčao je na loptu opet Herrera i s nekoliko metara iz prve pucao, pokraj gola. Napokon je uzvratila Sevilla, na dodavanju Torresa bio je Papu Gomez, ali ni on nije bio precizan, umjesto praznog dijela mreže pucao je preko vrata.

Zadnjih 15-ak minuta Sevilla je igrala s desetoricom. Kounde koji je već imao žuti karton, dobio je za jedan prekršaj direktni crveni karton. Odmah je de Tomas imao veliku šansu, ali Diego Carlos je uspio blokirati udarac u zadnji tren. Nije Sevilla uspjela zaprijetiti, ali nije ni Espanyol bio preopasan, Sevilla će u Maksimir nakon remija u Barceloni, sad za Realom zaostaje šest bodova.


ESPANYOL - SEVILLA 1:1

Barcelona. RCDE Stadion. Gledatelja: 24.897. Sudac: González Fuertes.

ESPANYOL: Diego Lopez - Oscar Gil (od 88. Moron), Sergi Gomez, Cabrera, Pedrosa - Keidi - Puado (od 88. Embarda), Herrera (od 83. Melendo), Darder, Vilhena (od 72. Vidal) - De Tomas. Trener: Vicente Moreno.

SEVILLA: Bono - Corona (od 71. Navas), Kounde, Diego Carlos, Augustinsson (od 56. Torres) - Jordan (od 56. Rakitić), Fernando, Delaney - Ocampos, Rafa Mir (od 71. En-Nesyri), Martial (od 26. Gomez). Trener: Julen Lopetegui.

Strijelci: 0:1 - Rafa Mir (36), 1:1 - Darder (50)

Linker
20. travanj 2024 13:31