MARCO BERTORELLO Afp
STIŽU KAPITALCI?

Veliki pregovori u Torinu, susret u hotelu otkrio što to spremaju u Barci! Kreće lov na dvije megazvijezde

Stari prijatelji našli su se u Torinu, kamo je Laporta stigao zbog dodjele nagrade Golden Boy
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 14. prosinac 2021. 08:52

Kako se približava početak zimskog prijelaznog roka, temperatura na nogometnoj tržnici počinje rasti. U ponedjeljak navečer je novu rundu glasina zakotrljao uvijek dobro informirani Fabrizio Romano, koji je doznao za susret predsjednika Barcelone Joana Laporte i moćnog menadžera Mina Raiole.

Stari prijatelji našli su se u Torinu, kamo je Laporta stigao zbog dodjele nagrade Golden Boy, koju je osvojio Barçin 19-godišnjak Pedri. Bila je to idealna prilika za čašicu razgovora o bližoj budućnosti katalonskog kluba, kojem za povratak na vrh hitno trebaju pojačanja. A ako ih netko ima u arsenalu, to je superagent Raiola, u čijem su portfelju, između ostalih, dvije Barçine velike želje Paul Pogba i Erling Haaland.

image
MARCO BERTORELLO Afp

"Odnos Laporte i Raiole sjajan je već godinama. Haalanda, Pogbu i ostale talente treba držati na oku", objavio je Romano i pokrenuo lavinu komentara.

Pogba bi u toj priči trebao biti puno lakši zalogaj od Haalanda, jer mu za šest mjeseci istječe ugovor s Manchester Unitedom, a sam je u intervjuima govorio da "voli gledati Barcelonu i njezinu prekrasnu igru". Igra možda više nije tako prekrasna, no Camp Nou se čini kao prikladno mjesto za Pogbine ambicije.

Što se tiče Haalanda, izvjesno je da se njegovi dani u Dortmundu bliže kraju, pitanje je samo može li Barcelona namaknuti 80 milijuna eura, što je iznos odštetne klauzule koja stoji u ugovoru 21-godišnjeg napadača.

image
INA FASSBENDER Afp

- Velika je šansa da će Erling ovog ljeta napraviti novi korak u karijeri. Znali smo da će taj dan doći, a veliki klubovi koji bi ga mogli dovesti su Bayern, Real Madrid, Barcelona i Manchester City - rekao je nedavno Raiola za Sport1.

Kasnije je na Twitteru malo ispravio svoju izjavu.

"Četiri kluba koje sam spomenuo bili su samo primjer kojim sam htio reći da će, u trenutku kada napusti Borussiju, sigurno ići u jedan od Top 15 europskih klubova. Njegov je fokus trenutačno samo na nogometu, ne postoje pregovori ni s jednim klubom. A i nije sigurno da će otići ovog ljeta. Možda bude i ono iduće."

Iako je bio ozlijeđen, Norvežanin se ekspresno vratio u ubojitu formu, u 14 utakmica zabio je 17 golova, uključujući dva protiv Beşitkaşa u zadnjem kolu Lige prvaka.

Linker
17. svibanj 2024 09:13