Jules Kounde

 PAU BARRENA Afp
IMA VREMENA...

Veliko pojačanje Barce još ne smije igrati! Nisu ga registrirali, a već im stiže nova zvijezda...

Iako se činilo kako to neće biti moguće, Barcelona je ipak registrirala gotovo sve igrače.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. kolovoz 2022. 09:40

Praktički u posljednjim satima dopuštenog roka, uoči prve utakmice nove sezone, aktualni doprvak Barcelona je uspjela registrirati najveći dio ovoljetnih pojačanja. Ili konkretnije sva, s iznimkom Julesa Kondea. To pak nadalje znači da će večeras (subota) od 21.00 sat na svom stadionu, a protiv Rayo Vallecana u 1. kolu La Lige na raspolaganju treneru Xaviju biti i Lewandowski, baš kao i Kessie, zatim Raphinha, Christensen, ali i dvojica igrača koji su produžili ugovore, Sergi Roberto i Dembélé.

Što se Koundea tiče, središnjeg braniča pristiglog iz Seville, za njega sada čelnici Barcelone baš i nisu bili u velikoj hitnoći. Naime, Kounde tek "hvata" formu nakon operacije, nedostaju mu još pravog ritma. No, i za njega će doći red vrlo skoro.

Vrlo predvidljivo unatoč bombastičnim najavama drukčijeg sadržaja još prije samo koji dan, Barcelona je izašla iz prekoračenja ograničenja troškova za primanja, plaće igrača koji zahtijeva La Liga, tako da sada mogu potpisati pod tzv. pravilom 1/1. Odnosno, za svaki oslobođeni euro može se potrošiti još jedan. Još konkretnije, kako bi registrirali Koundea, Barcelona mora ili smanjiti masu plaća ili otpustiti jednog od svojih igrača. Slučajevi Braithwaitea, Umtitija, Memphisa, Frenkieja de Jonga, Desta i Aubameyanga također bi mogli ući u ovu skupinu, koju Chelsea silno pritišće na potpis

Ima tu i još nekih igrača koji su praktički registrirani. Primjerice, Gavi (18), središnji vezni. Gavi je naime registriran u podružnici, zbog čega se ne pojavljuje u prvoj momčadi na stranicama La Lige. Naravno, Gavi, kao i ostali igrači registrirani za Barca Atlètic, čim se prvi put nađu u prvoj momčadi (a ne postoji nikakvo ograničenje po tom pitanju), pojavit će se i u momčadi Barcelone na mrežnoj stranici La Lige.

Zaključak - Xavi ima na raspolaganju sve novopristigle igrače osim Koundea. Vrlo dobro, pa i odlično.

S druge strane, engleski mediji već su se raspisali o tome da se finalizira transfer Marcosa Alonsa iz Chelseaja. Naravno, bude li španjolski reprezentativac potpisao za Barcu, tada će se zaista morati prodati neki od gore navedenih igrača kako bi se oslobodila dodatna količina dopuštenih sredstava za njegovu registraciju. Thomas Tuchel, trener londonskog kluba već je rekao da Alonso više ne trenira s njima...

Linker
09. svibanj 2024 17:03