Xavi Hernandez

 PAU BARRENA Afp
IZNENADNA ODLUKA

Veliko pojačanje Barcelone odbilo je trenerovu zamisao! O ovom Xavijevom potezu puno se priča...

Francuz je odbio ponude elitnih europskih klubova samo zbog njega, ali još uvijek ne može igrati.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. kolovoz 2022. 16:15

Puno se u Barceloni o subotu pričalo o Xavijevoj odluci da izostavi Sergina Desta (21) iz prve momčadi sezone. Mlada zvijezda koja je prije dvije godine stigla iz Ajaxa možda nije optimalno rješenje za Xavijeve planove, ali izostaviti jedinog prirodnog desnog beka u momčadi svakako je hrabar potez.

Ronald Araujo počeo je stoga na desnoj strani obrambene četvorke protiv Rayo Vallecana i očito se mučio prilagoditi ulozi u kojoj se ne snalazi, jer je Araujo stoper. Stoga se na utakmici jako mučio protiv dinamičnog Frana Garcije.

Izvješća iz Španjolske su već i ranije sugerirala da Xavi računa na Arauja i Julesa Koundéa kao igrače koji bi pokrili poziciju desnog beka ako klub ne uspije osigurati dovođenje barem jednog pojačanja. Madridski AS pak donosi priču po kojoj je francuski stoper Koundé poručio Xaviju da ne želi igrati na poziciji desnog beka. Stoper Seville odbio je ponude nekoliko elitnih europskih klubova, prije svih Chelseaja jer želi biti središnji branič u Barceloni u godinama koje dolaze.

image

Jules Kounde još ne može igrati

PAU BARRENA Afp

Francuski reprezentativac pokazao se kao jedan od najboljih stopera La Lige posljednjih godina, iako ima tek 23 godine. Upisao je 32 prvenstvena nastupa za Sevillu prošle sezone, u 13 utakmica Sevilla nije primila golove, a Koundé je prosječno imao više od osam obrambenih akcija po utakmici. Koundé je atipičan stoper, jer je dosta nizak (178), ali je vrlo skočan i vrlo brz, pa je Xavi logično razmišljao da može odigrati beka. No, ako je istina ovo što AS piše, onda se malo preračunao.

Koundé nije bio dostupan za Barceloninu prvu utakmicu protiv Raya zbog problema s registracijom, jer Barca nije imala dovoljno prostora za registrirati sve pridošlice, a kako je Francuz i lagano ozlijeđen, logično je bilo da njega izostavi s popisa za sinoćnju utakmicu. Međutim, očekuje se da će formalnosti biti dovršene ovaj tjedan i on bi trebao biti dostupan na vrijeme za susret s Real Sociedadom.

Barcelona se inače povezivala s nekoliko desnih bekova na tržištu, prije svih uz Cesara Azpilicuetu i Noussaira Mazraouija. No, oni su propali, a sada se spominje Hector Bellerin.

Linker
20. travanj 2024 02:31