Diego Simeone
 JOSE JORDAN Afp
TRILER ZAVRŠNICA

Veliko slavlje za Simeonea: Zlata vrijedna pobjeda u borbi za naslov, Rakitić više ne može biti prvak

Atletico sada ima četiri boda više od Barce i pet od Reala (utakmica manje). Do kraja su dva kola...
Piše: HinaObjavljeno: 12. svibanj 2021. 23:58

Atletico Madrid napravio je još jedan korak prema osvajanju naslova prvaka Španjolske pobjedom 2-1 (2-0) protiv Real Sociedada izborenom u srijedu na stadionu Wanda Metropolitano u španjolskoj prijestolnici.

Vodeći pogodak za momčad Diega Simeonea postigao je belgijski napadač Yannick Carrasco u 16. minuti. Angel Correa je udvostručio prednost domaće momčadi u 28. minuti. Real Socidead je do kraja dvoboja uspio samo ublažiti poraz pogotkom Igora Zubeldije u 83. minuti.

Dva kola prije kraja Atletico ima četiri boda prednosti pred Barcelonom, dok Real Madrid zaostaje za pet bodova, ali ima i utakmicu manje. Unatoč pobjedi (1-0) nad Valencijom, Sevilla je ispala iz utrke za trofej, jer se matematički može samo izjednačiti s Atleticom koji je bolji u međusobnim dvobojima. Real Sociedad je peti s 56 bodova i u posljednja dva kola mora braniti poziciju koja vodi u Europsku ligu.

Nogometaši Huesce ostvarili su važnu pobjedu svladavši na svom terenu Athletic Bilbao s minimalnih 1-0, čime su se privremeno izvukli iz zone ispadanja iz La Lige. Pogotkom Ramireza u 61. minuti Huesca je došla do sedme ovosezonske pobjede i s 33 boda skočila na 17. mjesto, s dva boda više i utakmicom više od Valladolida koji će u četvrtak ugostiti Villarreal. Elche je predzadnji s 30 bodova, a Eibar je na začelju s 29, ali i utakmicom manje.

Četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu u srijedu je ostvarila Celta Vigo zahvaljujući pogotku Nolita iz 24. minute kojom je svladan Getafe. Celta je s 50 bodova na osmom mjestu i samo je dva boda dijele od plasmana u europska natjecanja za sljedeću sezonu.

Sevilla je na svom stadionu svladala Valenciju s minimalnih 1-0 (0-0). Pobjednički pogodak za Sevillu postigao je En Nesyri u 66. minuti, a Ivan Rakitić je odigrao posljednjih deset minuta za Andalužane.

Linker
19. travanj 2024 05:49