JORGE GUERRERO Afp
TEŠKI DANI ZA XAVIJA

VIDEO Almeria šokirala Barcu, slamka spasa za Kraljeve: ‘Ovakav mentalitet bi nas mogao stajati titule‘

Nakon što su ispali iz Europske lige, Katalonci su upisali još jedan kiks
Piše: Marko Crnjak/HINAObjavljeno: 26. veljača 2023. 20:48

Barcelona je zadovoljno trljala ruke nakon što su Real i Atletico podijelili bodove u subotnjem madridskom derbiju, ali kada je trebalo iskoristiti tu povoljnu situaciju, Katalonci su u 23. kolu odigrali najlošiju utakmicu u sezoni. Barca je u nedjelju doživjela ‘hladan tuš‘ na gostovanju kod Almerije, koja je slavljem 1:0 ponudila "slamku spasa" Kraljevskom klubu.

- Ovo je najgora naša predstava u ovoj sezoni. Nema isprike za nešto ovakvo, ali svejedno se želim ispričati navijačima. Preuzimam svu odgovornost, no rotirao sam igrače jer sam primijetio da su neki umorni. Ljut sam jer nam je nedostajalo strasti. Imamo dobru bodovnu zalihu na vrhu, ali vrijeme je da promijenimo mentalitet, jer ako to ne učinimo, moglo bi nas stajati prvenstva - rekao je poraženi trener Xavi nakon ogleda.

image
JORGE GUERRERO Afp

U ligaškom prvenstvu dosad je samo Real Madrid uspio zaustaviti Katalonce, a sada je to uspjelo i do jučer pretposljednjoj momčadi La lige. I to u trenutku kada je Barca trebala stići na 10 bodova razlike na vrhu tablice u odnosu na prve pratitelje iz Madrida.

No, El Bilal Toure presudio je ogled u korist Almerije iz naizgled bezopasne akcije u 24. minuti, a Barcelona sve do kraja nije uspjela pronaći adekvatno rješenje za najgoru obranu prvenstva (40 primljenih pogodaka). Samo jedan udarac u okvir gola, tek u 81. minuti ogleda, poražavajuća je statistika za Katalonce, a postavlja se i pitanje o kvaliteti širine kadra.

POGODAK KOJI JE SRUŠIO BARCU POGLEDAJTE OVDJE

Xavi se nije uspio snaći bez Ousmanea Dembelea kao pokretača napada i ključnog veznog igrača Pedrija, a inače rezervna obrambena linija, koja je u nedjelju poslana od prve minute, nije se iskazala u svojim zadaćama. Da bi stvar bila gora, u idućem kolu (protiv Valencije) Xavi ne može računati na Gavija i Raphinhu, koji su zaradili žute kartone.

Barcelona i dalje ima veliku prednost, sedam bodova ispred Reala, dok je Almeriaa napustila zonu ispadanja i sada je na 15. mjestu sa 25 bodova, dva više od Valencije na 18. poziciji koja vodi u niži rang.

U ranije odigranom susretu Girona je na gostovanju pobijedila Athletic Bilbao sa 3:2.

image
JORGE GUERRERO Afp

Gosti su poveli u četvrtoj minuti golom Aleixa Garcije, a u 19 minuti već je bilo 2:0. Garcia je izveo je korner, Taty Castellanos je ubacio glavom, a Oscar de Marcos pogodio vlastitu mrežu. Baskijski sastav je smanjio u 35. minuti golom Yurija Berchicea, no u sudačkoj nadoknadi smo vidjeli još jedan Athleticov autogol. Ponovo je ubacio Aleix Garcia, a Mikel Vesga skrenuo u vlastitu mrežu. Konačnih 2:3 postavio je Raul Garcija u 90. minuti.

Girona je ovom pobjedom skočila na 10. mjesto ljestvice sa 30 bodova, dok je Athletic sedmi sa 32 boda.

Celta Vigo je bila uvjerljiva protiv Real Valladolid slavivši sa 3:0.

Na vrhu je Barcelona sa 59 bodova, sedam više od Real Madrida, treći je Real Sociedad sa 43 boda, dok Atletico Madrid na četvrtoj poziciji ima 42 boda.

Linker
25. travanj 2024 17:03