Fermin López

 Mutsu Kawamori/Aflo/Profimedia
ZAPAMTITE OVO IME

VIDEO: Barça ima novo čudo od djeteta. Lani igrao u trećoj ligi, sada oduševljava na pripremama

López je u Barcelonu došao s 15 godina iz Betisa, a sada se bori za ulazak u prvu momčad
Piše: SNObjavljeno: 27. srpanj 2023. 15:24

Pripremne utakmice su uvijek prilika mladim nogometašima da se izbore za što bolju poziciju u regularnoj sezoni, a jednu takvu priliku pokušava iskoristiti Fermín López. Ovaj 20-godišnji veznjak oduševio je sve u dosadašnjem dijelu priprema Barcelone.

Mladić koji je sve iznenadio. Tim je naslovom španjolska Marca objavila tekst u igraču koji je na Camp Nou došao s 15 godina iz Betisa, a prošle godine je igrao odlično na posudbi u trećeligašu Linaresu. Xavi ga je odveo na pripreme na kojima je oduševio svoje suigrače.

POGLEDAJTE LOPEZOVE POTEZE U PROŠLOJ SEZONI

- Jako mi se sviđa. Nisam do sada nikada igrao s njim i vidim da je jako kvalitetan i ima puno znanja - istaknuo je Pedri koji je Lópezov vršnjak.

Godinu dana mlađi Alejandro Balde je igrao s Lópezom.

- Igrali smo ranije zajedno u dječjim kategorijama. On je odličan nogometaš i sada to napokon pokazuje.

López je prošle sezone na posudbi u Linaresu postigao 12 golova i imao pet asistencija. Nosio je broj ‘10‘, a osim na prirodnoj poziciji u veznom redu znao je igrati i na lijevom krilu te kao lažna devetka. Na prvim treninzima Barcelone za sljedeću sezonu pokazao je da za njega ima mjesta u redovima katalonskog kluba pa bi on mogao biti novo dijete klupske akademije koje je zasjalo u prvoj momčadi.

Linker
10. svibanj 2024 09:14