GIUSEPPE CACACE Afp
A SADA EL CLASICO

Video: Barca nakon penala do velikog finala s Real Madridom! Sjajan pogodak Fatija i malo remek-djelo Morona

Dva puta je Barcelona imala vodstvo, ali se isto toliko puta Real Betis vraćao u ovaj susret
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 12. siječanj 2023. 23:04

Prvi put nakon 2017. u finalu španjolskog Superkupa gledat ćemo El Clásico. Barcelona je nakon 2:2 u 120 minuta bilja bolja 4:2 u raspucavanju s bijele točke. Dva puta Xavijevoj momčadi poništen pogodak u regularnom vremenu, ali su usprkos tome ostali smireni s bijele točke dok je Ter Stegen obranio dva udarca te će u nedjelju protiv Real Madrida imati priliku doći do prvog trofeja otkako je na klupi Xavi Hernandez.

Dva puta je Barcelona imala vodstvo, ali se isto toliko puta Real Betis vraćao u ovaj susret. Sve je počelo još u 23 minuti kad je Pedri ispratio ubačaj Raphinhe i jednim elegantnim dodirom pospremio loptu u mrežu. Ipak, intervenirao je VAR koji je glavnog suca Carlosa del Cerra Grandea upozorio na milimetarsko zaleđe Raphinhe koje je prethodilo pogotku. Sve je ipak bilo čisto pet minuta prije kraja prvog poluvremena kad je Dembele kao na pladnju poslužio Lewandowskog kojemu je Bravo obranio prvi pokušaj, ali se Poljak našao na odbijenoj lopti i zabio za 1:0.

>>>POGODAK FATIJA POGLEDAJTE OVDJE

Stajao je taj rezultat na semaforu sve do 77. minute a onda se Nabil Fekir našao na povratnoj lopti i kirurški precizno pogodio u malu mrežicu Ter Stegenova gola koji je do tada sakupio čak pet obrana. Uslijedio je brzi odgovor Barcelone koja je drugim pogotkom Lewandowskog došla u vodstvo, ali i ovoga je puta sudac poništio pogodak zbog zaleđa.

>>>POGODAK MORONA POGLEDAJTE OVDJE

Susret je otišao u produžetke, a već u trećoj minuti Ansu Fati je s vrha šesnaesterca zabio za novu prednost Xavijeve momčadi. Niti to nije bilo dovoljno da se ugrozi Betis jer su Andalužani preko svog džokera s klupe Lorena Morona uspjeli izjednačiti. Napadač se sjajno snašao u šesnaestercu i s protivničkim igračem na leđima, petom zavrnuo loptu iza Ter Stegena.

Linker
23. travanj 2024 22:24