LLUIS GENE Afp
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Barça šokirala Real u nadoknadi i riješila prvenstvo! Kessie junak Camp Noua

Razlika na tablici između dva najveća španjolska kluba sada iznosi 12 bodova. Modrić je igrao do 76. minute
Piše: SNObjavljeno: 19. ožujak 2023. 23:18

BARCELONA - REAL MADRID 2:1 (Araujo 10., ag./Roberto 45., Kessie 90.+2)

Barcelona: Ter Stegen - Araujo, Kounde, Christensen, Balde - Roberto (od 77. Kessie), Busquets, De Jong - Raphinha (od 83. Torres), Lewandowski, Gavi (od 90.+1 Fati)

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militão, Rüdiger, Nacho (od 62. Mendy) - Modrić (od 76. Tchouaméni), Camavinga (od 76. Ceballos), Kroos (od 62. Rodrygo) - Valverde (od 76. Asensio), Benzema, Vinícius Jr.


Real nije uspio u svom naumu. Aktualni europski i španjolski prvak je želio pobjedom na Camp Nouu smanjiti zaostatak na šest bodova i vratiti kakvu takvu neizvjesnost. No, Barca sada ima velikih 12 koraka prednosti. Bio je to 253. natjecateljski "El Clasico" i Barcina jubilarna stota pobjeda. Real ima 101 pobjedu, a 52 susreta su završila bez pobjednika.

Ove sezone igrali su već četvrti put. U listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3:1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeuu pobijedila Real Madrid sa 1:0, a večera je u prvenstvu bilo 2:1. Očekuje ih i uzvrat u Kupu 5. travnja na Camp Nou.

Počelo je sjajno za goste. Već u devetoj minuti Real je poveo i to više sretno nego spretno. Vinicius je pokušao ubaciti loptu u kazneni prostor, no pogodio Ronalda Arauja, a od njegove glave lopta je završila u mreži. Barcelona se vratila u posljednjim trenucima prvog dijela. Sergi Roberto je bio na pravom mjestu nakon što se lopta odbijala unutar šestnaesterca i lijepo pogodio za 1:1.

U 61. minuti Vinicius je mogao bolje reagirati nakon Modrićevog dodavanja. Brazilac je i u 70. minuti pucao s rub kaznenog prostora, ali loše. Uzvratio je Robert Lewandowski u 76. minuti, ostao je sam na rubu kaznenog prostora, pucao je, ali pored gola. U 81. minuti Asensio je zabio nakon ubačaja Carvajala, međutim nakon pregleda VAR snimke Realov pogodak je poništen zbog zaleđa. Utakmica, a možda i prvenstvo je odlučena u drugoj minuti nadoknade. Bila je to lijepa akcija domaćina, a u samoj završnici Alejandro Balde je uposlio Francka Kessiea koji je pogodio za 2:1. Luka Modrić je za Real igrao do 76. minute.

U vodstvu je Barcelona sa 68 bodova, dok Real Madrid ima 12 manje. Treći je Atletico Madrid sa 51 bodom, a Real Sociedad na četvrtoj poziciji ima 48 bodova.


Prijenos uživo:

90.+7 Završila je utakmica na Camp Nouu. Ovom pobjedom Bacelona je pobjegla Realu na ogromnih 12 bodova prednosti i praktično osigurala naslov prvaka.

90.+7 - Ceballos je zaradio javnu opomenu.

90+2 GOOOOOOOOL. BARCELONA ZABIJA U SUDAČKOJ NADOKNADI. Ubacio je Balde s lijeve strane, a Kessie s desetak metara poslao loptu u mrežu za 2:1.

Barçin pobjednički pogodak pogledajte ovdje.

90. - Igrat će se još pet minuta.

86. - Tchouaméni je pucao s ruba šesnaesterca, ali samo do Barceloninog obrambenog bloka. Na odbijenoj lopti je prvi Benzema, ali ni on ne uspijeva probiti katalonski bedem.

81. PONIŠTEN GOL REALU! Asensio je zabio pogodak, kojeg je Bengoetxea poništio nakon konzultacije VAR-a zbog milimetarskog zaleđa.

80. Prilika za Real! Griješi Kounde, ali "poklon" ne koristi Benzema koji puca ravno u ruke ter Stegena.

image
JOSEP LAGO Afp

76. Ancelotti radi trostruku zamjenu. Izlaze Modrić, Valverde i Camavinga, a ulaze Tchouaméni, Asensio i Ceballos.

75. - Prijeti i Barcelona! Raphinha je primio pas na rubu šesnaesterca i snažno tukao, ali Courtois brani njegov pokušaj.

70. - Sijevnula je kontra Reala! Lopta dolazi do Viniciusa na lijevom krilu, a on se izbacuje prema sredini i gađa dalji kut ter Stegenovih vrata, ali lopta leti visoko iznad grede.

69. - Sudac pokazuje žuti karton Modriću zbog prekršaja na Gaviju.

63. - Minutu nakon ulaska u igru, Rodrygo je imao solidnu priliku upisati se među strijelce. Pucao je s vrha šesnaesterca, ali njegov pokušaj završava iznad gola.

65. - Roberto je zaradio žuti karton zbog povlačenja Modrića.

62. - Ancelotti rade prve zamjene na utakmice. Izašli su Nacho i Kroos, a umjesto njih su u igru ušli Mendy i Rodrygo.

59. Odlično je iz daljine tukao Lewandowski, ali njegov udarac u korner je skrenuo Militão.

image
AFP

54. - Modrić je primio loptu na lijevoj strani, izbacio se prema sredini i tukao po golu, ali njegov pokušaj blokira Kounde.

51. - Roberto je poslao opasnu dijagonalu, ali Nacho u posljednji tren izbija loptu ispred natrčalog Raphinhe.

47. - Vinicius je izbacio Arauja na lijevoj strani i centrirao u kazneni prostor Barcelone, ali Valverde nije dobro "stisnuo" loptu i ona završava daleko od desne vratnice.

46. - Nastavlja se utakmica na Camp Nouu. Nema promjena, i Xavi i Ancelotti odlučili su nastaviti s istim postavama s kojima su i počeli susret.

45+1. - Završilo je prvo poluvrijeme.

45. - GOOOOOOL! BARCELONA SE VRAĆA U UTAKMICU! Najprije je pucao Raphinha, Militao je bio u bloku i odbio loptu samo do Roberta koji s 12 metara pogađa desni kut Realovih vrata za 1-1

Izjednačujući pogodak pogledajte ovdje.

43. - Carvajal je dobro centrirao u Barcelonin peterac, ali je Ter Stegen bio prvi na lopti i "boksao" je daleko od svog gola.

34. - Raphinha je probio po desnoj strani, ubacio se u sredinu i s vrha kaznenog prostora tukao lijevom nogom. Njegov udarac Courtois brani vršcima prstiju.

image
AFP

33. - Zbog preškršaja na Kroosu, "požutio" je i Raphinha.

32. - De Jong je centrirao s desne strane, a Christensen atraktivno pucao petom, no Courtois je siguran.

27. - Vinicius prolazi između dvojice Barceloninih braniča, ali mu je lopta malo "pobjegla" pa je Ter Stegen u posljednji tren odnosi ispred Brazilca.

image
LLUIS GENE Afp

24. - Barcelona ponovno prijeti! Xavijeva momčad je konsolidirala redove nakon početnog šoka i ponovno preuzela inicijativu. Raphinha sjajno ubačuje s lijeve strane, a Christensen glavom puca pored desne vratnice.

18. - Sudac Ricardo de Burgos Bengoetxea pokazao je žuti karton Realovom Nachu Fernandezu zbog prekršaja.

17. - Vinicius šalje kvalitetnu loptu u prostor za Benzemu, ali francuski napadač ostao je malo prekratak.

10. - GOOOOOOOL! REAL VODI NA CAMP NOUU! Vinicius je centrirao s lijeve strane, lopta se odbila od Araujove glave, prevarila Ter Stegena i završila u mreži.

Autogol Ronalda Arauja pogledajte ovdje.

6. - Prilika za Barcelonu! Raphinha je glavom pucao iz blizine, ali Courtois ponovno brani. Lopta se odbila do Roberta koji silovito tuče s vrha šesnaesterca, ali njegov udarac odlazi iznad gola.

3. - Odmah stiže odgovor! Lewandowski snažno puca s 25 metara, Courtois se ispružio i obranio.

1. - Real je prvi zaprijetio. Karimu Benzemi trebale su samo 23 sekunde da zapuca prema golu domaćina, ali Ter Stegen je bio spreman.

1. - S nekoliko minuta zakašnjenja počela je utakmica.

Linker
17. travanj 2024 06:54