JOSE JORDAN Afp
LA LIGA

VIDEO: Barcelona povela preko Felixa, Valencia izjednačila fantastičnim golom Guillamona

Valencia i Barcelona remizirali su 1:1 na stadionu Mestalla
Piše: HinaObjavljeno: 16. prosinac 2023. 23:13

Dvoboj nogometaša Valencije i Barcelone na stadionu Mestalla bila je posljednja utakmica subotnjeg programa 17. kola španjolske LaLige, a završila je podjelom bodova 1:1.

Barcelona je povela u 55. minuti pogotkom koji je postigao Portugalac Joao Felix, a konačnih 1:1 postavio je Hugo Guillamon u 70. minuti. Sjajan gol Valencije za izjednačenje pogledajte OVDJE.

Barcelona je tako došla do 35 bodova i privremeno zasjela na treće mjesto. Vodeća Girona ima 41 bod, a drugoplasirani Real Madrid 39, no obje momčadi imaju utakmicu manje od Katalonaca, baš kao i Atletico Madrid koji je s 34 boda na četvtoj poziciji.

Nogometaši Seville doživjeli su novi posrtaj porazom na svom stadionu Ramon Sanchez Pizjuan od madridskog Getafea (3:0). To je prvi domaći poraz andaluzijske momčadi u ovosezonskim prvenstvenim utakmicama, a urugvajski trener Diego Alonso platio ga je otkazom koji mu je uručen nakon dvoboja.

Getafe je poveo u 5. minuti iz dvojbenog kaznenog udarca, a realizator je bio Borja Mayoral. U 37. minuti je prednost gostiju udvostručio Jaime Mata, a konačnih 3:0 je u 80. minuti, iz još jednog kaznenog udarca, postavio Mason Greenwood. Oba kaznena udarca dosuđena su nakon što je lopta pogodila u ruku Juanlua Sancheza.

Kapetan Seville Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu.

Sevilla je s 13 bodova na 16. poziciji, a za pobjedu u LaLigi ne zna od 26. rujna. Getafe je prvom gostujućom pobjedom došao do 25 bodova i privremeno skočio na osmo mjesto.

Nogometaši Atheltica su u subotu na svom San Memesu svladali Atletico Madrid s 2:0. Baskijska momčad je mogla povesti već u prvom poluvremenu, ali je u 36. minutu Oihan Sancet iz kaznenog udarca prebacio vrata. Ipak, Athletic je poveo u 51. minuti golom Gorke Guruzete. Prednost domaće momčadi je u 64. minuti udvostručio Nico Williams.

Athletic je bez prvenstvenog poraza od 22. listopada, a ovo mu je bila četvrta pobjeda u zadnjih sedam susreta odigranih u LaLigi te je s 32 boda privremeno došao do pete pozicije.

Važnu pobjedu ostvarili su nogometaši Celte Vigo koji su na svom stadionu svladali Granadu s 1:0. Pobjednički gol je u 20. minuti postigao Norvežanin Jorgen Strand Larsen.

Celti je ovo druga prvenstvena pobjeda u ovoj sezoni, a prva nakon 1. rujna, kojom je momčad iz Viga privremeno izašla iz zone ispadanja i s 13 bodova došla na 17. poziciju. Granada je s osam bodova ostala na predzadnjem, 19. mjestu.

Linker
28. travanj 2024 17:55