PAU BARRENA Afp
NAVIJAČI SKANDIRALI JEDNO IME

VIDEO Barcelona prvi put bez Pedrija, ali tu je zato drugi heroj: Katalonci zadržali prednost nad Realom

Xavi Hernandez pred kraj je susreta dao priliku za debi još jednom produktu bogate akademije
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. veljača 2023. 23:04

Po prvi put u španjolskom prvenstvu ove sezone, Xavi Hernandez utakmicu je započeo bez Pedrija. Mladi 20-godišnji veznjak izostao je iz susreta protiv Cadiza zbog ozljede bedra. Umjesto njega uletio je dokapetan momčadi i nakon Sergija Busquetsa, drugi igrač s najdužem stažem u dresu Barcelone. Sergi Roberto na najbolji je mogući način nadomjestio izostanak 11 godina mlađeg kolege. Na njegov je pogon Barca slavila 2:0 u susretu 22. kola španjolske La Lige i zadržala prednost od osam bodova nad drugim Real Madridom koji je dan ranije svladao Osasunu(2:0).

Barcelona je dominirala u prvom poluvremenu, imali su deset udaraca prema golu, ali prvi su mrežu zatresli gosti u žutim dresovima. Bila je 19. minuta kad je Roger Martí primio loptu i uspio matirati Ter Stegena. Međutim, napadač Cádiza bio je u zaleđu. Potom je na scenu stupila Barcelona. Ferran Torres startao je na desnom krilu umjesto Raphinhe i bio je raspoložen, a bio je ovo i prvi ligaški nastup ove sezone u kojemu je odigrao punu minutažu. Imao je potrebu zahvaliti se treneru na povjerenju Napravio je pravu pomutnju, predriblao nekoliko protivničkih igrača u 43. minuti, a onda ubacio za Lewandowskog koji glavom gađa ravno u vratara. Na odbijenu loptu natrčao je Sergi Roberto koji nije imao težak zadatak spremiti loptu u prazan gol.

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

Samo dvije minute kasnije isti je igrač primio dodavanje De Jonga na lijevoj strani, ušao prema sredini, a onda dodao za Poljaka čiji je udarac ovoga puta završio u mreži.

POGODAK ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE

Bio je to njegov 15 pogodak u sezoni čime je s četiri pogotka više od Karima Benzeme i dalje lider u poretku najboljih golgetera. U drugom poluvremenu za Cadiz je ponovno glavni akter bio Roger Martí kad je u 58. minuti postigao pogodak nakon kornera, ali i ovoga je puta njegov pogodak poništen. Nije bilo riječ o nedozvoljenoj poziciji, već je u začetku akcije, stoper gostiju Fali napravio prekršaj na Ter Stegenu te ga tako onemogućio od sprječavanja ove akcije. Martí je u kasnije izašao iz igre, a očito je njegova pozicija u ovom susretu bila prokleta. Ramos De la Flor koji je ušao umjesto spomenutog napadača, imao je jednu od najboljih prilika, ali je desetak metara od gola njemački vratar obranio njegov pokušaj. Do kraja susreta seniorski debi u La Ligi upisao je još jedan produkt čuvene Barcine akademije, 18-godišnji Angel Alarcón koji je u 85. minuti ušao umjesto Ansu Fatija. Dodajmo kako su Fatiju domaći navijači nekoliko puta tijekom susreta skandirali njegovo vlastito ime kako bi ga dodatno motivirali. Međutim, izostajalo je njegova pogotka. Posljednji je put mrežu zatresao u Kup utakmici protiv Ceute.

Linker
25. travanj 2024 14:28