JOSEP LAGO Afp
LUDNICA NA CAMP NOUU

VIDEO Barcelona sigurno korača prema tituli: Promašili penal, dobili crveni karton, ali ipak stigli do pobjede

Pomalo osporavani Brazilac zabio je jedini gol na utakmici, to mu je peti ligaški pogodak u sezoni
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 05. ožujak 2023. 18:29

Barcelona je u 24. kolu španjolskog prvenstva nadjačala Valenciju 1:0 i upisala nova tri boda na vrhu tablice. Jedini strijelac na Camp Nouu bio je Raphinha u 16. minuti, a Katalonci su bez poteškoća održali prednost do kraja susreta unatoč igraču manje od 59., kada je Ronald Araujo zaradio direktni crveni karton zbog prekršaja kojim je spriječio stopostotnu šansu Huga Dura.

image

Raphinha

JOSEP LAGO Afp

Premda smo u to posumnjali nakon neočekivanog Barcinog poraza u Almeriji prošlog vikenda (0:1), Xavi Hernandez dokazao je da se i bez ključnih igrača može nositi s ligaškim zadacima. Bez Lewandowskog, Dembelea, Pedrija i Gavija, njegov sastav uspostavio je dominaciju. Valencia je napokon pokazala znakove života u prošlom kolu protiv Real Sociedada (1:0), kada je završio njihov neslavni niz od pet izgubljenih ogleda. No, s najjačim ekipama prvenstva ipak se ne mogu nositi.

POGODAK RAPHINHE ZA POBJEDU POGLEDAJTE OVDJE

PREKRŠAJ ARAUJA ZA CRVENI KARTON POGLEDAJTE OVDJE

Pomalo osporavani Raphinha dobro koristi dobivene minute pristigle zbog ozljede Dembelea, a početkom utakmice sjajno je iskoristio i centaršut Sergija Busquetsa za svoj peti ligaški pogodak. Pobjeda je mogla biti i veća da Ferran Torres nije pogodio vratnicu s bijele točke. Kako bilo, i minimalno slavlje znači novi korak ka naslovu i održavanju prednosti nad prvim konkurentom Real Madridom.

PROMAŠEN PENAL TORRESA POGLEDAJTE OVDJE

image

Ferran Torres

JOSEP LAGO Afp

A u Realovu susjedstvu vlada odlična atmosfera nakon senzacionalne subotnje pobjede Atletico Madrida (6:1) nad Sevillom. Trijumf uz visoku razliku uvjerio je trenera Diega Simeonea da je Atletico na pravom putu.

- Svi smo narasli i poboljšali se u odnosu na prvi dio sezone, sada imamo jednu prepoznatljivu momčad s kojom su se identificirali i navijači. Oni su naša snaga. Vidim veliku predanost i zajedništvo u našoj igri. To nije lako postići, a sada kada jesmo, mislim da ćemo se lakše nositi s ostalim izazovima - poručio je Simeone, čija momčad s trećeg mjesta (45 bodova) ispravno vodi borbu za Ligu prvaka.

Dok Barcelona i Real jedini razmišljaju o tituli, a Atletico idućim dvjema pozicijama, pretposljednju Valenciju (23 boda) nakon novog poraza čeka grčevita borba za opstanak.

Linker
16. travanj 2024 18:59