PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/PROFIMEDIA
DERBI U MADRIDU

VIDEO: Barcelona srušila Real na Santiago Bernabeuu, pogledajte autogol koji je presudio El Clasico

Katalonski div je slavilo autogolom Edera Militaa iz 26. minute utakmice
Piše: SN/G. Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. ožujak 2023. 22:56

REAL MADRID - BARCELONA 0:1 (Militao 26‘(AG))

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal, Militao (AG), Rüdiger, Fernandez ? (Od 67. Rodrygo) - Modrić (Od 84. Rodriguez), Camavinga, Kroos (Od 74. Tchouameni) - Valverde ?, Benzema, Vinicius Junior ?

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Araujo, Kounde, Alonso, Balde - Kessie ? (Od 85. Roberto), Busquets, De Jong - Raphinha ? (Od 69. Ansu Fati), Torres, Gavi ?


Barcelona je u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja ostvarila minimalnu pobjedu protiv Reala u Madridu. Završilo je 0:1 autogolom domaćeg stopera Edera Militaa u 26. minuti susreta.

Nije to bila nogometna ljepotica, El Clasico se ovaj put igrao isključivo na rezultat. Puno fizike, a malo nogometne poezije, pa bismo mogli zaključiti da su i jedni i drugi ostali pomalo ‘dužni‘. Nadamo se da će se ‘iskupiti‘ u uzvratu koji je na rasporedu 5. travnja u Barceloni.

Bez trojice važnih igrača stigli su Katalonci u prijestolnicu, Xavi Hernandez zbog ozljeda nije mogao računati na Roberta Lewandowskog, Pedrija i Ousmanea Dembelea. Iz istog razloga za domaći sastav nisu konkurirali David Alaba i Ferland Mendy.

Puno bolje je utakmicu otvorio Real, pritisnuo je goste iz Katalonije na njihovu polovicu i u prvih nekoliko minuta Barcelona jedva da je uspjela proći centar.

image
JAVIER SORIANO Afp

Prvu priliku kraljevski klub imao je već nakon pola minute. Carvajal je uposlio Luku Modrića koji se sjurio prema vratima Barcelone, ali je pogodio vanjski dio mreže. Koundé je učinio dovoljno kako bi zasmetao hrvatskom maestru u redovima Los Blancosa.

Karim Benzema je u 12. minuti zatresao gostujuću mrežu nakon akcije Modrića i Viniciusa, ali su suci označili zaleđe. I dalje je Real diktirao ritam i pleo mrežu na suparničkoj polovici, no konkretnijih prilika nije bilo.

Ispunjene tribine Bernabeua negodovale su kad je u 24. minutu sudac Montero pokazao žuti karton Viniciusu nakon duela s De Jongom, no bila je to opravdana sankcija zbog držanja za vrat i hrvačkog zahvata koji je uslijedio.

Barcelona je povela iz prvog opasnijeg izleta prema Courtoisovim vratima. U 26. minuti Camavinga je pogriješio, dao je loptu u for Torresu koji je pravovremeno uposlio Francka Kessiéa. Njegov je udarac obranio Courtois, ali se lopta od Militaa odbila u Realovu mrežu. Bio je to splet nesretnih okolnosti za domaćina kojeg nije spasio ni VAR jer se Kessié nalazio u dozvoljenoj poziciji.

GOL ZA POBJEDU BARCE POGLEDAJTE OVDJE.

image
JAVIER SORIANO Afp

Nakon vodstva Barcelone slika se na travnjaku promijenila, gosti su uspjeli uspostaviti ravnotežu. I dalje je prevladavala borba, s puno nervoze i žestokih duela, a malo lijepih nogometnih poteza.

Jedan neprecizan pokušaj s ruba kaznenog prostora imao je Modrić, potom je Gavi poslao jednu loptu u domaći šesnaesterac, no ona je bila prejaka za Raphinhu i Torresa.

Lijepu je priliku za izjednačenje propustio Carvajal, u 41. minuti fino ga je pronašao Kroos, a Realov desni bek pobjegao je iza leđa Baldeu i izbio sam pred Ter Stegena, ali je poslao loptu visoko iznad grede.

Velik je bio pritisak Reala u nastavku, no bez izrazite prilike. Barcelona se dobro branila i čekala priliku za kontranapad. Vjerojatno nije takvu taktiku zamislio Xavi, no bila je njegova momčad prisiljena na defenzivu.

Imala je Barca sjajnu priliku za povećanje vodstva u 72. minuti. Torres je povratnom loptom pronašao Kessiéa koji je uputio udarac s desetak metara. Lopta je išla prema mreži, ali je na svom putu pogodila mladog Fatija koji je tako spriječio siguran pogodak svoje momčadi.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Ancelotti je pokušao nešto promijeniti uvođenjem Rodryga i Tchouaménija. Narastao je dodatno Realov pritisak, morala se Barcelona povući pred svoj kazneni prostor, no bila je to na kraju ipak tek jalova inicijativa.

Pleli su realovci mrežu, kružila je lopta s jedne na drugu stranu, velik je doprinos u tečnosti igre davao i Modrić. Hrvatski veznjak pokušao je u 79. minuti iznenaditi Ter Stegena, no njegov je udarac blokirala Barcelonina obrana.

Do kraja je u 90. minuti zaprijetio i Rodrygo, no Brazilac je bio neprecizan, ostalo je 0:1...


PRIJENOS UŽIVO:

90+7 - KRAJ! Barcelona je slavila i u uzvrat ide s prednošću od 1:0.

90+1 - Žuti karton dobio je trener Barcelone Xavi.

90+1 - Igrat će se još pet minuta sučeve nadoknade vremena.

90 - Rodrygo je sada dobro pucao, ali lopta odlazi malo pokraj lijeve vratnice.

88 - Probao je sada Benzema, ali nije dobro iskontrolirao loptu pa je akcija propala.

85 - Izlazi Kessie, u igru će Roberto (Barcelona).

84 - Luka Modrić izlazi iz igre, u igri je Alvaro Rodriguez (Real).

74 - Izlazi Toni Kroos, u igri je Tchouameni (Real).

73 - Žuti karton dobio je Fede Valverde (Real).

72 - Sjajna prilika Barcelone, Kessie se našao sam u šesnaestercu, dobio dobru loptu i opalio po golu. Na njegovu žalost, pogodio je samo u Ansua Fatija koji je tako zapravo spasio Real.

69 - Raphinha izlazi, u igri je Ansu Fati (Barcelona).

67 - Izlazi Nacho, u igri je Rodrygo (Real).

66 - Kessie (Barcelona) je dobio žuti karton.

63 - Real je imao 10 udarac iz kuta, no nisu pretvoreni u neku opasniju situaciju.

58 - Traje veliki pritisak Reala, ali nema promjene rezultata.

55 - Žuti karton dobio je Nacho Fernandez (Real Madrid).

51 - Požutio je sada Gavi (Barcelona).

49 - Camavinga je pronašao Viniciusa u šesnaestercu, ovaj dobro pucao, ali blokira u zadnji tren Araujo.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+2 - Kraj prvog dijela. Barca vodi 0:1.

45 - Raphinha (Barcelona) je dobio žuti karton.

43 - Valverde je pucao izvan šesnaesterca, ali samo u ruke Ter Stegenu.

41 - Carvajal je sada dobio sjajnu loptu u šesnaestercu Barce, pucao je iz voleja, ali visoko preko gola.

34 - Modrić je sada probao iz daljine, ali lopta odlazi pokraj gola.

26 - GOOOL! Zabila je Barca. Kessie je ugurao loptu u mrežu, ali gol je najprije poništen zbog zaleđa. VAR provjera je pokazala kako nije bio u nedozvoljenoj poziciji i gol je priznat i pripisan MIlitaou kao autogol.

GOL ZA VODSTVO BARCE POGLEDAJTE OVDJE.

25 - Žuti karton dobio je Vinicius Junior (Real Madrid).

20 - Real i dalje pokušava pronaći put do gola, ali Barca se za sada dobro brani i čeka svoju priliku.

12 - Benzema je sada zabio gol, ali on je ekspresno poništen zbog zaleđa.

10 - Real je bolje otvorio susret, ali nakon sjajne Modrićeve akcije iz prve minute, nije bilo opasnijih pokušaja.

1 - Luka Modrić je zaprijetio već u prvoj minuti. Carvajal je sjajno pronašao hrvatskog kapetana koji se probio u šesnaesterac i snažno opalio, ali pogodio je vanjski dio mreže.

MODRIĆEV POKUŠAJ POGLEDAJTE OVDJE.

1 - Počeo je El Clasico!

Linker
29. travanj 2024 10:32