LLUIS GENE Afp
S IGRAČEM VIŠE

VIDEO: Barcelona stigla nadomak potvrde naslova prvaka, Real izgubio bez Luke Modrića

Hrvatski napadač Ante Budimir ovu je utakmicu odgledao s gostujuće klupe za pričuve
Piše: HinaObjavljeno: 02. svibanj 2023. 21:42

Odigrane su prve dvije utakmice 33. kola španjolske La Lige, a nogometaši Barcelone teškom su mukom, na domaćem terenu, pobijedili Osasunu 1:0.

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Cijelu utakmicu Barcelona je napadala, a naleti domaćina su se dodatno pojačali od 26. minute kada je isključen gostujući igrač Jorge Herrando. No, Osasuna je odbijala sve domaće napade do samog finiša susreta. U 85. minuti Barcelona je ipak postigla pogodak vrijedan tri boda.

Strijelac je bio Jordi Alba koji je iskosa pogodio uz prvu vratnicu i tako odveo svoju momčad na 14 bodova prednosti u odnosu na Real. Hrvatski napadač Ante Budimir ovu je utakmicu odgledao s gostujuće klupe za pričuve.

Vrlo važnu pobjedu upisala je Almeria koja se bori kako bi ostala u eliti. Na domaćem terenu Almeria je svladala Elche, posljednju momčad na ljestvici, s 2:1. Strijelci su za domaći sastav bili Leo Baptistao u 22. i Embarba u 52. minuti, dok je na drugoj strani, u samom finišu, tek poentirao Ponce.

A nakon što je Real Madrid u utakmici igranoj od 22 sata izgubio s 0:2 u gostima kod Real Sociedada, postalo je jasno da Barca već u sljedećem kolu može i matematički potvrditi naslov.

Sociedadu su pobjedu donijeli bivši igrač madridskog Reala Takefusa Kubo pogotkom u 47. minuti i Ander Barrenetxea u 85.

Za Real nije igrao Luka Modrić koji se još nije oporavio od ozljede zadnje lože.

Sociedad je na četvrtom mjestu na tablici sa 61 bodom, a Real Madrid je na drugoj poziciji sa 68 bodova, 14 manje od prvoplasirane Barcelone.

Momčad trenera Xavija naslov može osigurati već u sljedećoj utakmici 14. svibnja u gradskom derbiju protiv Espanyola.

U srijedu se sastaju Valencia - Villarreal, Atletico Madrid - Cadiz i Getafe - Celta, dok su u četvrtak na programu dvoboji Girona - Mallorca, Sevilla - Espanyol, Athletic - Betis i Rayo Vallecano - Valladolid.

Linker
24. travanj 2024 20:28