Jude Bellingham

 THOMAS COEX Afp
ČUDESNI BERNABEU

VIDEO: Bellingham u sudačkoj nadoknadi spasio veliki dan Reala, Modrić dobio najveću čast na novom stadionu

Mladi Englez zabio je i na četvrtoj uzastopnoj utakmici, drugi puta zaredom za pobjedu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. rujan 2023. 18:34

Getafe je prijetio pokvariti veliki dan u velikoj povijesti madridskog Reala, ali je dan spasio Jude Bellingham. Tek u petoj minuti sudačke nadoknade Real je uspio preokrenuti rezultatski minus (2:1) kojeg je imao nakon prvog dijela i slomiti žilave goste u prvoj utakmici na obnovljenom Santiago Bernabeu koja je igrana pod zatvorenim krovom.

image
THOMAS COEX Afp

Luka Modrić je krenuo od prve minute, ali ne samo da je bio prvi puta starter ove sezone nego je imao čast da u povijesnom danu za svoj klub bude prvi kapetan koji će izvesti momčad Reala na renovirani Bernabeu. Bila mu je to već 492. utakmica u dresu kraljevskog kluba, ali i sedma koju je počeo s vrpcom oko ruke. Na terenu je proveo 77. minuta i bio jedan od najboljih u redovima kraljevskog kluba.

Navijači Reala doživjeli su hladan tuš, prvi gol na impresivnom stadionu nije zabio Real nego Getafe. U 11. minuta Garcija je loše dodao, a taj poklon iskoristio je Mayoral. Taj pogodak imao je posebnu težinu jer bio je to, naime, prvi pogodak Getafea na Bernabeu nakon pet i pol godina, odnosno nakon čak šest gostovanja. Real je, naravno, preuzeo inicijativu, ali ništa im iz tog posjeda nije prolazilo.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

U 23 Bellingham pokušao isprovocirati kazneni udarac. sudac je dosudio jedanaesterac, ali je nakon sugestije VAR-a preispitao svoju odluku, a onda ju je nakon pregleda snimke i promijenio. Nastavili su pritiskati domaćini, ali David Soria na vratima Getafea je imao svoj dan. Prvo je u 31. minuti sjajno obranio nakon odličnog udarca glavom Modrića, a desetak minuta kasnije skinuo je šansu Joselua.

image
THOMAS COEX Afp

Nastavak je Real otvorio sjajno, odmah u uvodnim sekundama otpucao je Modrić, a ni minutu kasnije Joselu je pospremio "asistenciju" rukom kapetana gostiju Djenea. To čak ni sjajni Soria, koji je utakmicu završio s deset obrana, nije mogao zaustaviti. Posjed Reala iz prvog dijela u nastavku je bio još izraženiji, pritisnuli su goste pred njihov kazneni prostor, čak 83 posto vremena imali su loptu u svojim nogama tražeći "rupe" u igri Getafea, tri puta pogađali okvir gola, prije nego što su je napokon i pronašli tek u 95.

image
RICARDO LARREINA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Ricardo Larreina/zuma Press/profimedia

Nakon prve slabije Sorijine intervencije natrčao Bellingham i zabio na četvrtoj uzastopnoj utakmici, drugi puta zaredom za pobjedu. Za 1:0 trijumf protiv Celte u prošlom kolu zabio je nešto ranije, u 81. minuti.

Osam golova Real Sociedada i Granade

Nogometaši Real Sociedada pobijedili su na domaćem terenu Granadu sa čak 5:3 u utakmici četvrtog kola španjolske Primere.

Baskijski tim je poveo u devetoj minuti golom Takefusa Kube, a Granada je izjednačila u 35. minuti autogolom Robbena Le Normanda.

Kubo je svojim drugim golom u 44. minuti vratio prednost Sociedadu koji je u nastavku poveo 5-1. Rezultat je prvo povisio Martin Zubimendi u 59. minuti, zatim je Ander Barrenechea pogodio u 67. minuti, dok je Miki Bosch autogolom u 76. minuti donio 5-1 domaćinu. Gosti su do kraja smanjili rezultat golovima Lucasa Boyea u 83. minuti i Briana Zaragoze u devetoj minuti sudačke nadoknade.

Real Sociedad ostvario je prvu pobjedu u novoj sezoni Primere i sada ima šest bodova, dok je Granada ostala na tri boda.



Pobjede Betisa i Alavesa

U dvobojima 4. kola Primere Betis je u Sevilli svladao Rayo Vallecano s 1-0,a istim rezultatom Alaves je bio bolji od Valencije.

Pogodak za Betis zabio je Willian Jose (54), pa je momčad iz Seville skočila na šesto mjesto sa sedam bodova.

U Alavi je pobjednički gol postigao Kike Garcia iz penala u 6. minuti.

Na ljestvici vodi Real Madrid s maksimalnih 12 bodova.

Linker
25. travanj 2024 14:18