FAYEZ NURELDINE Afp
BRAVO, MAESTRO

VIDEO: Benzema promašio penal, a onda je na scenu stupio Modrić i novim pogotkom spasio Real od blamaže

Real i Elche remizirali su (2:2) nakon što su gosti vodili s dva gola prednosti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. siječanj 2022. 18:13

Real Madrid je ugostio Elche, trebao je to biti lagan zadatak za lidera La Lige protiv gosta iz donjeg doma ljestvice. Međutim, prije par dana Elche je na domaćem terenu dobro namučio Los Blancose u Kupu kralja, gosti su prošli tek nakon produžetka, a dramatično je bilo i na Santiago Bernabeuu.

Karim Benzema je u 33. minuti promašio kazneni udarac kojeg je izborio Vinicius Junior. Tukao je francuski napadač iznad grede (njegov promašaj pogledajte OVDJE), a kazna je stigla u završnici poluvremena, kad je Lucas Boye pogodio za vodstvo gostiju. Gol Boyea pogledajte OVDJE.

U nastavku je sudac Bemngoetxea još jednom pokazao na bijelu točku nakon pada Hazarda u kaznenom prostoru, no promijenio je odluku nakon što ga je VAR pozvao na pregled snimke. Benzema je u 58. minuti prepustio svoju poziciju Luki Joviću, izgledalo je da je u pitanju ozljeda.

Strijelac Boye još jednom se istaknuo u 76. minuti, ovaj put lijepom akcijom i asistencijom za Perea Millu koji je precizno pogodio za 0:2. Gol Mille pogledajte OVDJE.

Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Madriđane te je u 82. minuti smanjio zaostatak. Pogodio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije iz kaznenog udarca nakon što je Milla igrao rukom u svom šesnaestercu. Modrićev pogodak s bijele točke pogledajte OVDJE.

Nije se Real predavao, uspio je izbjeći treći ovosezonski poraz u 2. minuti sudačke nadoknade. Vinicius je lijepo ubacio s lijeve strane, a Eder Militao je visoko skočio i s pet metara glavom matirao vratara Edgara Badiju za konačnih 2:2. Gol Militaoa za izjednačenje možete pogledati OVDJE. Real je sad na +4 u odnosu na drugoplasiranu Sevillu.

U prvoj nedjeljnoj utakmici Osasuna je na gostovanju svladala Granadu s 2:0, a sve je bilo u znaku Garcija. Naime, za vodstvo gostiju zabio je David Garcia na dodavanje Rubena Garcije u 64. minuti, a konačni je rezultat postavio Kike Garcia. Hrvatski reprezentativni napadač Mario Budimir bio je u početnoj postavi Osasune, a u 75. minuti zamijenio ga je Kike. Ovom pobjedom Osasuna se učvrstila u sredini ljestvice, sad je na 11. poziciji sa samo četiri boda manje od šestoplasiranog Villarreala, dok je Granada ostala na šest bodova iznad zone ispadanja.

Dvije zanimljive utakmice odigrane su u La Ligi u subotu. Atletico je u Madridu nadoknadio 0:2 protiv Valencije golovima Cunhe, Coree i Hermosa. Dva su pogotka pala u sudačkoj nadoknadi, a preokret je oduševio domaćeg trenera Diega Simeonea.

"Na poluvremenu sam razgovarao s igračima, rekao sam im što sam osjećao i što sam govorio u ranijim godinama; 'ako moramo izgubiti, gubimo s ponosom'. Momčad je na terenu ostavila dušu. Postoje noći koje uvijek ostaju s vama, a ova je jedna od onih koje ćemo pamtiti", rekao je argentinski stručnjak na klupi Atletica.

Njegova je momčad trenutačno četvrta na ljestvici, no zaostatak za vodećim Realom i dalje je ogroman, pa je i obrana naslova sve dalje. Kao ovogodišnji kandidat za titulu istaknula se Sevilla koja je odigrala dobru jesen, ali je u subotu upisala novi kiks koji se doima još većim nakon nedjeljnog remija Reala i Elchea.

Andalužani su ugostili Celtu Vigo i odigrali samo 2:2. Gosti su poveli preko Cervija i Aspasa, za bod su u nastavku pogodili Papu Gomez i Torres. Ivan Rakitić odigrao je prvih 45 minuta za Sevillu.

"U prvom dijelu kaznili su naše pogreške, nismo se priviknuli na njihov pritisak. U nastavku smo napravili neke promjene i bili smo bolji. Šteta, željeli smo pobijediti, ostaje gorak okus, ali i ovaj remi daje nam optimizam jer je momčad pružila sve što je mogla te se uspjela vratiti iz dva gola minusa", komentirao je pomoćni trener Seville Pablo Sanz.

Linker
25. travanj 2024 12:00