Oscar J. Barroso/zuma Press/profimedia
A DALIĆ GA NE ZOVE

VIDEO Brončani Vatreni odigrao simultanku: Zabio dva gola, izborio jedanaesterac i oduševio gledatelje

Ante Budimir je s dva pogotka donio pobjedu svojoj Osasuni protiv Granade
Piše: SNObjavljeno: 20. listopad 2023. 22:26

Osasuna je u prvoj utakmici 10. kola španjolske La Lige sa 2:0 svladala Granadu, a večer teško da je mogla biti bolja za povremenog hrvatskog reprezentativca Antu Budimira koji je zabio oba pogotka za svoju momčad.

Udarni je as napada Osasune već u 11. minuti zatresao mrežu Andrea Ferreire i doveo svoju momčad u vodstvo. Budimir je u svom stilu "nanjušio" prazan prostor, utrčao na loptu Chimyja Avile iz sredine i klasnim potezom matirao gostujućeg vratara za ludnicu na tribinama stadiona El Sadar u Pamploni.

U 59. minuti je Budimir zabio i drugi pogodak. Krenuo je u jedan na jedan šansu, a protivnički vratar Ferreira srušio ga je u pokušaju da dođe do lopte. Glavni sudac Mateo Busquets Ferrer pozvan je da pregleda VAR snimku, a nedugo zatim pokazao je na bijelu točku. Budimir je pucao mirno i blago udesno i poslao Ferreiru u drugu stranu.

image

Slavlje nakon Budimirovog prvog pogotka

Ricardo Larreina/zuma Press/profimedia

Igraču kojeg Zlatko Dalić nije uvrštavao na zadnje popise bili su to treći i četvrti pogodak sezone u La Ligi. Iz igre je izašao u 80. minuti.

POGODAK IZ KAZNENOG UDARCA POGLEDAJTE OVDJE

Prethodno je zabijao u porazu od Getafea (2:3) s bijele točke i u pobjedi nad Alavesom (2:0), a u strijelce se upisao i u play-off rundi kvalifikacija za Konferencijsku ligu, no belgijski Club Brugge ipak je nadjačao Osasunu u dvije utakmice ukupnim rezultatom 4:3.

Linker
28. travanj 2024 16:51