Luka Modrić je upisao dvije asistencije protiv Levantea

 JAVIER SORIANO Afp
SHOW U MADRIDU

VIDEO: Čudesni Luka Modrić! Pogledajte čak tri nove asistencije zbog kojih su se gledatelji hvatali za glave

Pravu malu školu nogometa održao je hrvatski Maestro igračima Levantea u 45 minuta
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2022. 22:16

Real Madrid je u 36. kolou La Lige razbio novog drugoligaša Levante sa čak 6:0.

Već na poluvremenu vodio je Real s visokih 4:0 i to ponajviše zahvaljujući hrvatskom maestru. Kraljevski klub je poveo golom Ferlanda Mendyja u 13. minuti i to nakon fantastičnog poteza Luke Modrića.

Kapetan Vatrenih je sa svoje polovice sjajnom loptom pronašao Mendyja koji nakon takve asistencije nije imao težak posao i dovodi Real u vodstvo. Modrićevu 10. asistenciju u sezoni i Mendyjev gol pogledajte OVDJE.

image
JAVIER SORIANO Afp

U 19. minuti na 2:0 povisuje Karim Benzema nakon asistencije Viniciusa Juniora, a tu njihovu akciju pogledajte OVDJE.

Modrić je ubrzo upisao i drugu asistenciju. Ovoga puta je sjajno pronašao Rodryga koji prima loptu i zakucava ju iz blizine u mrežu za 3:0 u 34. minuti. Modrićevu 11. asistenciju u sezoni i gol Rodryga pogledajte OVDJE.

I kod četvrtog gola glavnu je ulogu imao Modrić koji je ovoga puta majstorski proigrao Viniciusa Juniora koji je odlično pogodio desnu stranu gola i savladao Danija Cardenasa za 4:0 u 45. minuti. Lukinu treću asistenciju na utakmici i ukupno 12. u sezoni pogledajte OVDJE.

Inače, hat-trick asistencija nitko u La Ligi, osim sada Modrića, nije upisao ove sezone, a ima ih ukupno 12 u prvenstvu, te 13 u svim natjecanjima.

Sjajni kapetan Vatrenih je sudjelovao i kod petog gola Reala. U 68. minuti je odličnom loptom u šesnaestercu pronašao Benzemu koji je nakon par koraka uposlio Vinicusa koji zabija za 5:0. Ovu akciju pogledajte OVDJE.

image

Modrić protiv Levantea

Sofascore
Statistika: Sofascore

Petnaestak minuta prije kraja Ancelotti je Modrića izvadio iz igre, a ušao je 20-godišnji Peter Gonzalez. Real je čudesnu partiju protiv novog drugoligaša zaključio pogotkom Viniciusa u 83. minuti za novi hat-trick Brazilca.

Marca je u prvom kratkom opisu Modrićeve lude večeri objavila:

"Kakva asistencija za Mendyjev gol, to može samo on! Daje najbolje od sebe na oduševljenje tribina. Asistirao je i Rodrygu, pa Viniciusu. Tri asistencije. Čovjek radi što god poželi".

U ranije odigranom susretu Villarreal je kao gost sa 5:1 porazio Rayo Vallecano. Za "Žutu podmornicu" su zabili Alfonso Pedraza (3, 88), Juan Foyth (27), Paco Alcacer (38) i Pau Torres (45+1), dok je za domaći sastav zabio Sergi Guardiola (21).

Uvjerljiv je bio i Real Sociedad koji je sa 3-0 slavio protiv Cadiz, a golove su zabili Alexander Sorloth (19), Adnan Januzaj (53-11m) i Cristian Portu (90+8-11m).

Real Madrid vodi na ljestvici sa nedostižna 84 boda, Barcelona je druga sa 72 boda, dok je Atletico Madrid treći sa 67 bodova. Slijede Sevilla (66), Real Betis (61)...

Levante je ostao na začelju sa 29 bodova, šest manje od Cadiza koji drži 17. poziciju koja osigurava spas. Međutim, Cadiz je bolji u međusobnom srazu (2-0, 1-1), pa za Levante više nema spasa.

U očajnoj sezoni Levante su vodila tri trenera. Počeo je Paco Lopez, slijedio ga je Javier Pereira i na kraju je kontrolu preuzeo Alessio Lisci, međutim momčad iz Valencije nije se uspjela spasiti.

Linker
26. travanj 2024 03:27