JOSEP LAGO Afp
ŠPANJOLSKA LA LIGA

VIDEO: Girona pobjedom nad Budimirovom Osasunom vratila drugo mjesto, Atletico upisao neočekivani poraz

Osasuna je ostala deseta na ljestvici, a do 88. minute za klub iz Pamplone ove je subote igrao hrvatski reprezentativac Ante Budimir
Piše: HINAObjavljeno: 09. ožujak 2024. 23:11

Nogometaši Girone vratili su se na drugo mjesto ljestvice španjolske La Lige nakon što su pred svojim navijačima svladali Osasunu 2:0 u ogledu 28. kola španjolske La Lige.

Već u 13. minuti domaćin je došao do pogotka prednosti nakon što je Portu pogodio gostujuću mrežu. Dosta je bilo prilika potom s obje strane, ali ipak je cijelo vrijeme opasnija bila Girona koja je pobjedu potvrdila u 86. minuti. Gol za 2:0 postigao je Savio.

Girona se vratila na drugo mjesto ljestvice te je preskočila Barcelonu od koje ima bod više. Vodeći Real ima četiri boda više od Girone i utakmicu manje.

Osasuna je ostala deseta na ljestvici, a do 88. minute za klub iz Pamplone ove je subote igrao hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Nogometaši Real Sociedada dva su puta bili u zaostatku na gostovanju kod Granade, ali su uspjeli na kraju osvojiti tri boda pobjedom 3:2. Albanski nogometaš Mirto Uzuni, nekadašnji igrač hrvatskog prvoligaša Lokomotive, tresao je gostujuću mrežu u 21. minuti iz jedanaesterca za 1:0 te u nadoknadi prvog dijela za 2-1 Granade.

Prednost domaćina poništavali su Sadiq u 33. za 1:1 te Le Normand u 80. minuti za 2:2. Na kraju su gosti uzeli sve pogotkom Andre Silve u 85. minuti. S tom pobjedom Real Sociedad se popeo na šesto mjesto ljestvice, dok je Granada i dalje u vrlo opasnoj situaciji na pretposljednjem mjestu.

Nogometaši madridskog Atletica odigrali su vrlo lošu utakmicu na gostovanju u Cadizu, u sklopu 28. kola te je domaćin slavio s 2:0. Cadizu je to bila tek treća prvenstvena pobjeda ove sezone, odnosno, prva nakon 1. rujna prošle godine kada su na svom stadionu bili bolji od Villarreala. Unatoč osvajanju tri boda Cadiz je ostao na 18. mjestu ljestvice. Atletico je i dalje četvrti.

Junak domaće pobjede bio je Juanmi, strijelac oba pogotka. Prvog je postigao u 24. minuti, dok je neočekivano slavlje Cadiza potvrđeno u 64. minuti golom za 2:0.

U prvom subotnjem ogledu 28. kola španjolske La Lige nogometaši Valencije su na domaćem terenu, na Mestalli, s minimalnih 1:0 svladali Getafe.

U tvrdom ogledu pobjednički pogodak je postignut krajem prvog poluvremena, a strijelac je u 40. minuti bio Hugo Duro. Za Valenciju je ovo prva prvenstvena pobjeda nakon tri utakmice u nizu u kojima je jednom izgubila, a dva puta remizirala.

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Ovom pobjedom Valencia je napravila jedan korak naprijed na ljestvici te je trenutačno osma, dok je Getafe ostao na 11. mjestu.

U nedjelju se igraju sljedeće utakmice Alaves - Rayo Vallecano, Las Palmas - Athletic, Real Madrid - Celta i Betis - Villarreal, dok je u ponedjeljak na rasporedu zadnja utakmica, a sastaju se Almeria - Sevilla.

La Liga: Pad madridskog Atletica u Cadizu

Nogometaši madridskog Atletica odigrali su vrlo lošu utakmicu na gostovanju u Cadizu, u sklopu 28. kola španjolske La Lige te je domaćin slavio s 2-0.

Cadizu je to bila tek treća prvenstvena pobjeda ove sezone, odnosno, prva nakon 1. rujna prošle godine kada su na svom stadionu bili bolji od Villarreala. Unatoč osvajanju tri boda Cadiz je ostao na 18. mjestu ljestvice. Atletico je i dalje četvrti.

Junak domaće pobjede bio je Juanmi, strijelac oba pogotka. Prvog je postigao u 24. minuti, dok je neočekivano slavlje Cadiza potvrđeno u 64. minuti golom za 2-0.

Linker
28. travanj 2024 01:16