Mason Greenwood dobiva crveni karton

 Oscar J. Barroso/zuma Press/profimedia
KONTROVERZA U LA LIGI

VIDEO Greenwood dobio izravni crveni, nikome nije jasno što je čuo sudac: ‘Stavio je prst na sljepoočnicu‘

Bivši igrač Manchester Uniteda, koji se nalazi na posudbi u Getafeu, neće po dobrom pamtiti susret s Rayom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. siječanj 2024. 21:36

Nakon što je dugo bio suspendiran u Manchester Unitedu zbog (kasnije se ispostavilo) lažne optužbe za nasilno ponašanje prema svojoj djevojci, Mason Greenwood nastavio je karijeru na posudbi u španjolskom prvoligašu Getafeu.

Krenulo mu je izvrsno, u 15 nastupa u prvenstvu i kupu postigao je pet pogodaka uz četiri asistencije, no večerašnji nastup protiv Rayo Vallecana (0:2) neće pamtiti po dobrom.

Naime, sudac Figueroa Vázquez pokazao mu je u 50. minuti izravni crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

‘‘Isključen je zato što mi se obratio u znak protesta i podigao ruku, riječima: ‘Je... se!‘. Nakon što je isključen, stavlja prst na sljepoočnicu, ponavljajući gestu u znak neslaganja s donesenom odlukom", napisao je sudac u zapisniku nakon utakmice.

Trener Getafea José Bordalás na konferenciji za novinare je branio Greenwooda.

- On je dobar dečko, ne govori španjolski i rekao mi je da je sucu rekao ‘nemoj se sa mnom‘, samo to. Ni u jednom trenutku nije uvrijedio nikoga. Mislim da je sve skupa bilo pretjerano - naglasio je Bordalás.

Greenwood bi mogao biti kažnjen i s nekoliko utakmica suspenzije, što bi za Getafe bio značajan hendikep.

‘‘Ako mi netko nađe video gdje se vidi da govori ‘je... se‘, pozivam ga na morske plodove‘‘, napisao je igrač Getafea Juan Iglesias na društvenoj mreži X.

A problema bi mogao imati i Damián Suárez, koji je isključen u 70. minuti. Kako je sudac Vázquez napisao u zapisniku, Suárez je prvom pomoćnom sucu opsovao majku...

Linker
27. travanj 2024 11:58