JOSE JORDAN Afp
NADOKNADA OD 16 MINUTA

VIDEO: Gušenje, prljavi potezi i kaos u Valenciji. Real izgubio, Vinícius poludio zbog rasizma pa dobio crveni

Brazilac je sucu prstom pokazivao odakle su mu s tribina stigle uverede
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2023. 20:35

Nogometaši Valencije su u 35. kolu La Lige kod kuće sa 1:0 srušili Real Madrid. Pogodak odluke zabio je Diego López u 33. minuti, a Kraljevski klub unatoč maratonskoj nadoknadi od čak 16 i pol minuta nije uspio stići do izjednačenja.

Utakmica će ostati zapamćena po nesvakidašnjem incidentu u drugom poluvremenu koji je iz takta potpuno izbacio 22-godišnjeg Viníciusa Júniora.

Brazilac se u napadu sjurio po lijevoj strani i spremao na ubačaj, no u tom trenutku do njega je stigla druga lopta koja se nalazila u kaznenom prostoru i koju je prema njemu šutirao Eray Cömert. Švicarac je za taj potez, koji možete pogledati ovdje, kažnjen žutim kartonom.

image
JOSE JORDAN Afp
image
JOSE JORDAN Afp

Nakon toga su uslijedile vrlo neugodne scene. Navijači domaće momčadi obasuli su Viníciusa različitim predmetima, od upaljača do čaša, ali i rasističkim uvredama, a on je sucu prstom pokazivao odakle su stigle uvrede, što je samo pojačalo žestinu provokacija s tribina.

U sedmoj minuti sudačke nadoknade, koja je obilovala novim tenzijama na rubu tučnjave, a kamera je zabilježila čak i pokušaje gušenja, Vinícius je potpuno izgubio živce. Nakon naguravanja s Tonijem Latom dobio je izravni crveni karton.

Real je ovim porazom ostao treći, bod iza gradskog rivala Atlética, dok je Valencia sada na sigurnom 13. mjestu i više joj ne prijeti ispadanje.

Luka Modrić ušao je u igru u 65. minuti umjesto Asensija.

Linker
03. svibanj 2024 20:43