Eling Haaland

 Andrew Yates/imago Sportfotodienst/profimedia
U KLJUČNOM DERBIJU

VIDEO Haaland se propisno osramotio: Gvardiol mu sredio odličnu šansu, uslijedio katastrofalan potez

Kako to nerijetko biva, utakmica visokog uloga završila je bez pogodaka
Piše: SNObjavljeno: 01. travanj 2024. 16:11

Kako to nerijetko biva, dvoboj visokih uloga završio je bez golova. Manchester City i Arsenal ni u jednom trenutku nisu odlučili preuzeti potpuni rizik, znajući da rezultat derbija na Etihadu u velikoj mjeri usmjerava završnicu sezone, stoga se rezultat do kraja nije mijenjao.

Moglo je biti drukčije da je "raketa" Matea Kovačića s početka drugog poluvremena sletjela malo više ulijevo. Doduše, ima i Arsenal za čime žaliti jer Stefan Ortega, zamjenik Edersona na vratima Građana, upisao je dvije izvrsne obrane. Upravo je Kovačić lošom povratnom loptom "zakuhao" situaciju pred svojim vratima u prvom dijelu, no Topnici se nisu osladili tom akcijom.

Vrlo blizu bio je i Eling Haaland, koji je uz malo spretniji potez mogao pretvoriti Joška Gvardiola u asistenta. Hrvatski branič, slučajno ili ne, sredio mu je sjajnu šansu nakon ubačaja iz kornera. Gvardiol je proslijedio loptu prema Haalandu koji, istina, nije bio u stopostotnoj šansi budući da je šutirao iskosa, ali uspio se propisno osramotiti.

SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Norvežanin je promašio cijelu loptu, David Raya nije imao ni potrebu za reakcijom... Sigurno će engleski mediji idućih dana podsjećati na Haalandove promašaje u derbijima, u veljači se nije iskazao protiv Chelseaja (1:1) propustom dvaju stopostotnih šansi, a čini se da se takva "forma" nastavlja.

No, Haaland je i dalje najbolji strijelac Premier lige (18 golova) ispred Salaha i Watkinsa (oba po 16), tako da uvijek ima dobar argument na eventualne kritike...

Linker
01. travanj 2024 16:12