Luka Modrić i Andrés Iniesta

 -/AFLO/PROFIMEDIA -/aflo/profimedia
ODLAZAK VELIKANA

VIDEO Iniesta u suzama rekao ‘zbogom‘ nogometu, a posebna počast stigla je i od Reala: ‘Svi pamtimo taj gol‘

Madriđani su objavili oproštajnu poruku od Inieste, izrazivši divljenje za sve ono što je napravio
Piše: SNObjavljeno: 08. listopad 2024. 14:02

Nikada nisam očekivao da će ovaj dan doći, nikada ga nisam zamišljao - kroz suze je pričao Andrés Iniesta na ceremoniji u Barceloni, na kojoj se oprostio od velike nogometne avanture.

- Sve ove suze zadnjih dana su suze iz emocija, iz ponosa, to nisu suze od tuge. Ovo su suze dječaka koji je imao san postati nogometaš i koji je u tome uspio nakon puno napornog rada, truda i žrtve - rekao je 40-godišnji Španjolac.

Iako je prije šest godina otišao s najviše nogometne razine, kada je napustio Barcelonu, posljednjih je sezona igrao u Japanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Naravno, najdublji trag ostavio je u katalonskom gigantu, gdje je u 16 godina odigrao gotovo 700 utakmica, a najviše dvoboja u karijeri - točno 38 - odigrao je protiv madridskog Reala. Iako je godinama igrao u El Clásicu protiv ljutog rivala, gesta Kraljevskog kluba, nakon što se umirovio, najviše je rekla o njegovoj veličini.

Naime, Madriđani su na službenim stranicama objavili oproštajnu poruku od Inieste, izrazivši divljenje za sve ono što je napravio tijekom karijere.

"Nakon što je Andrés Iniesta objavio da se povlači iz profesionalnog nogometa, Real Madrid, njegov predsjednik i Upravni odbor žele izraziti svoje priznanje, divljenje i naklonost prema jednoj od najvećih legendi španjolskog, ali i svjetskog nogometa.

Andrés Iniesta obogatio je sport nogometom i vrijednostima, uz brojne trofeje koje je osvojio tijekom karijere. Njegov legendarni pogodak u finalu Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoafričkoj Republici zauvijek će ostati u sjećanju svakog španjolskog navijača.

Real Madrid želi njemu i njegovoj obitelji svu sreću u ovom novom poglavlju njegovog života", stoji u objavi Kraljevskog kluba.

Linker
10. listopad 2024 10:40