Budimir je bio strijelac protiv Valencije

 JOAQUIN CORCHERO Dppi Via Afp
KRENULO GA JE

VIDEO: Kakva forma hrvatskog reprezentativca - postigao gol u četvrtoj utakmici zaredom

Prije ove serije na kontu je imao samo dva prvenstvena gola, ali sada se sve promijenilo.
Piše: SNObjavljeno: 16. travanj 2022. 20:27

Ante Budimir je opet zabio. Hrvatski napadač je potvrdio sjajnu formu pogotkom na utakmici protiv Valencije, a ovo mu je četvrta uzastopna ligaška utakmica u kojoj je postigao gol.

Osasuna je gostovala kod Valencije i na kraju slavila s 2:1, a povela je u 50. minuti pogotkom Chiyja Avile u 50. minuti. Budimir se u listu strijelaca upisao u 74. minuti nakon duge akcije svoje momčadi. Na kraju mu je loptu centrirao Ruben Garcia, a hrvatski napadač je sa 7-8 metara preciznim udarcem glavom savladao protivničkog golmana Giorgija Mamardashvilija. 'Šišmiši' su u 83. minuti preko Carlosa Solera i udarca s 11 metara smanjili na 2:1, a to je bio i konačni rezultat utakmice.

Budimiru je ovo sedmi pogodak u sezoni, a šesti u La Ligi. Zbog ozljede i koronavirusa propustio je ove sezone dosta utakmica, a do druge polovice ožujka postigao je samo dva gola u španjolskom prvenstvu. Onda ga je krenula - protiv Levantea je postigao gol i imao asistenciju u pobjedi 3:1, protiv Betisa jedini gol u porazu 4:1, a prošle nedjelje je bio strijelac jedinog gola na utakmici u pobjedi nad Alavesom. Sada je došla na red Valencija i novi Budimirov gol.

Reakcija Budimira nakon gola

"Ovo je bio jako dobar znak za momčad, za sve nas. Jako sam zadovoljan," izjavio je 30-godišnji Budimir neposredno nakon završetka dvoboja na Mestalli.

Golgeter visok 1,90 metara glavom je zabio gol u 74. minuti za vodstvo od 2-0, nakon čega je Valencia smanjila u 83. minuti.

"Patili smo do kraja ali ostvarili smo pobjedu uz veliki karakter", napomenuo je Budimir.

"Iznimno sam zadovoljan jer kada se zabijaju golovi osvajaju se bodovi. Nema veće sreće od toga", dodao je.

Ovo mu je bio četvrti pogodak u posljednje četiri utakmice. Prethodno je tresao mreže Levantea, Betisa i Alavésa.

Osasuna, klub iz sjevernog grada Pamplone, pobjedom je smijenila Valenciju na devetom mjestu u prvenstvu. Šest kola prije kraja došla je tako u priliku boriti se za mjesto koje iduće sezone vodi u Europu.

"Privilegij je boriti za osmu ili sedmu poziciju. Lani smo pokazivali karakter kada se trebalo boriti za opstanak, a sada pak za ostvarenje nešto više pozicije", zaključio je Budimir.

Linker
18. travanj 2024 14:25