Modrić je pronašao Rodryga koji sjajno zabija

 SCREENSHOT Screenshot
TRENUTAK ČAROLIJE

VIDEO: Kakva golčina! Modrić mu je dodao loptu, a pogledajte kakvu je majstoriju izveo Realov Brazilac

Real je u režiji Modrića i Rodryga stigao do izjednačenja, a Benzema i Vinicius riješili su sve u produžecima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. siječanj 2023. 22:45

Athletic Bilbao, Barcelona, Osasuna i Real Madrid sudjelovat će u polufinalu španjolskog Kupa kralja. Momčad Carla Ancelottija u osmini finala je preokretom izbacila Villarreal, a u četvrtfinalu je prošla gradskog rivala Atletico nakon pogotka odluke u produžetku.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu na visokoj razini te je sudjelovao u akcijama kod oba Realova gola.

Atletico je poveo u 19. minuti nakon brze i efektne akcije. Koke je na desnoj strani pronašao Molinu koji je ubacio u sredinu, a Morata je iz blizine poentirao za prednost gostiju.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

U siromašnom prvom poluvremenu Real nije uspio ozbiljnije zaprijetiti momčadi Diega Simeonea, a najbliže pogotku bio je Militao koji je nakon prekida iz blizine uputio slab udarac glavom.

Krajem prvog poluvremena domaćinu se ozlijedio Mendy kojeg je na lijevom beku zamijenio Camavinga, dok je u sredinu s klupe ušao Ceballos.

Blancosi su odlučnije krenuli u napad početkom drugog dijela, ali nedostajalo je preciznosti. U dobroj prilici našao se Benzema nakon akcije Modrića i Viniciusa u 58. minuti, no njegov je pokušaj lijevom nogom dobro obranio Oblak.

U 69. minuti još jednom je zaprijetio Benzema nakon Modrićevog prodora, ali je snažan udarac blokirao Hermoso. Uzvratio je Atletico kontrom Griezmanna iz koje je proizašao slobodni udarac na 17 metara. Francuz je tukao ljevicom pod gredu, ali je Courtois izvrsno reagirao. Iz kornera koji je uslijedio Witsel je škaricama tukao pokraj vratiju.

GOL RODRYGA ZA IZJEDNAČENJE POGLEDAJTE OVDJE.

Trebao je Realu trenutak genijalnosti i dobio ga je u majstoriji Brazilca Rodryga u 79. minuti. Modriću je upisana asistencija, no mladi je napadač zapravo sve napravio sam, u sjajnom prodoru prošao je trojicu Atleticovih igrača i onda vanjskim dijelom kopačke matirao Oblaka.

Fantastična akcija i isto takva realizacija vratila je kraljevski klub u igru za polufinale, a u 9. minuti produžetka drugi žuti karton zaradio je Atleticov stoper Savić.

Olakšalo je to Realu put do preokreta koji je uslijedio u 104. minuti. Nakon ubačaja Asensija s desne strane Vinicius nije uspio uputiti udarac, ali se lopta odbila do Benzeme koji je na drugoj vratnici bio precizan za 2:1.

GOL BENZEME POGLEDAJTE OVDJE

Gosti su do kraja napadali, ali do izjednačenja nisu stigli, nego su u 2. minuti sudačke nadoknade dobili i treći gol. Za konačnih 3:1 zabio je Vinicius Junior nakon prodora preko gotovo polovice terena.

POGODAK VINICIUSA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Real je tako ostao u konkurenciji za jedan od ovosezonskih trofeja te podigao samopouzdanje uoči nastavka prvenstva.

Ždrijeb polufinala Kupa održat će se u ponedjeljak.



POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Linker
17. travanj 2024 19:25