REUTERS/Sergio Perez / REUTERS
REKORDNA SERIJA

VIDEO: KAKVA LUDA UTAKMICA U MADRIDU Bivši igrač Real je doveo na rub ponora, a onda je uslijedio spektakularni preokret u dramatičnoj završnici

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. prosinac 2016. 23:42

Nogometaši Real Madrida bili su na pragu prvog poraza ove sezone u španjolskom nogometnom prvenstvu u sklopu 15. kola. Na Santiago Bernabeuu je Deportivo La Coruna vodio 2:1 do 84. minute, ali onda je došlo do potpunog preokreta i na kraju je Real slavio s 3:2. U 84. minuti Mariano je zabio za izjednačenje, a onda je Sergio Ramos u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio za pobjedu Reala.

Realov trener Zinedine Zidane odlučio je u ovoj utakmici odmarati zvijezde poput Cristiana Ronalda, Karima Banzeme i Luke Modrića koji nisu ni konkurirali za igru, a pokazalo se da mu se takva taktika zamalo obila o glavu.

Real je poveo lijepim golom Alvara Morate u 50. minuti, ali potom su za 'kraljeve' kola krenula nizbrdo. Realovce je uništio njihov bivši igrač Joselu golovima u 63. i 65. minuti. Izjednačujućem golu prethodila je velika pogreška Casemira koji je loptu izgubio pred svojim šesnaestercem, da bi ubrzo potom Joselu pogodio milimetarskom preciznošću. I dok se Real još nije stigao oporaviti uslijedio je novi šok.

Da stvar bude još zanimljivija, Joselu je u igru ušao u 58. minuti, dakle samo pet minuta prije svog prvog gola.

Realu je izjednačenje donio Mariano Diaz lijepim golom glavom, samo 12 minuta po ulasku u igrru. U samoj završnici se zakuhalo na terenu i došlo je do masovnog naguravanja, ali nije bilo dodatnih kazni. U sudačkoj nadoknadi Real je kao toliko puta dosad spasio Sergio Ramos na asistenciju Tonija Kroosa.

Zidane je Matea Kovačića ostavio na klupi cijelu utakmicu.

Prednost 'kraljevskog kluba' na vrhu ljestvice ispred Barcelone i dalje iznosi šest bodova.

Realov niz od 35 utakmica bez poraza traje pet i pol mjeseci, a zadnji poraz su ubilježili kod Wolfsburga 6. travnja ove godine u Ligi prvaka. Dosadašnji rekord od 34 utakmice bez poraza držao Real pod Leom Benhakkerom iz 1989. godine.

Real sada ima i niz od 26 utakmica bez poraza u Primeri, zadnji puta su izgubili 2. veljače od Atletica, a klupski rekord od 29 utakmica drži momčad iz 1995. godine.

Realu je ovo bio i zadnji meč u Primeri ove godine jer uskoro putuju u Japan na Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
03. svibanj 2024 20:04