Iago Aspas

 AFP7/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NEOBIČAN CRVENI KARTON

VIDEO Kapetan u La Ligi poludio zbog isključenja i pozvao suigrače u svlačionicu: ‘Idemo!‘

Las Palmas imao je brojčanu nadmoć više od 40 minuta, ali je svejedno ostao bez bodova
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2024. 21:32

Celta Vigo slavila je 1:0 na gostovanju kod Las Palmasa, a do trijumfa je - na kraju - morala doći s devetoricom igrača na terenu. Vrata domaćina čuvao je Dinko Horkaš, bivši Dinamov vratar, koji je ljetos stigao u Španjolsku, a njegova momčad kapitulirala je u 28. minuti.

Borja Iglesias doveo je Celtu u vodstvo, a početkom drugog poluvremena počeli su problemi za goste iz Galicije. Prvo je Ilaix Moriba u 52. minuti zaradio žuti karton, da bi samo dvije minute kasnije zaradio i drugu opomenu, koja mu je, jasno, bila i isključujuća.

Tu počinje drama. Kapetan Celte, ujedno i legenda kluba, Iago Aspas, protestirao je zbog crvenog kartona za Moribu, a sudac Adrian Cordero Vega ga je zbog prigovora kaznio žutim kartonom. Samo jednu minutu kasnije, u 55., "požutio je" Óscar Mingueza, a Aspas je ponovno protestirao i zaradio - isključenje. Drugi žuti karton.

Najbolji klupski strijelac u povijesti - s 208 pogodaka - bio je šokiran tom odlukom i odmah je počeo pozivati suigrače u svlačionicu, govoreći: "Idemo, idemo". Aspas je rukom pozivao ostatak momčadi, kratko ponovno popričao sa sucem, a onda s još puno nezadovoljnih gesti napustio teren.

Trenutak isključenja pogledajte OVDJE.

Iako je Las Palmas imao brojčanu nadmoć, i to više od 40 minuta, domaća momčad na kraju nije uspjela osvojiti niti bod i ostala je prikovana za dno ljestvice s tri osvojena boda nakon devet kola.

Linker
06. listopad 2024 07:25