FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/Afp/Profimedia
KRALJEVI NA KRILIMA HRVATA

VIDEO: Luka Modrić asistirao pa zabio golčinu za veliki preokret Reala, Bernabeu skandirao njegovo ime

Luka Modrić briljirao je u susretu 27. kola Primere protiv Real Sociedada na svome Santiago Bernabeuu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2022. 22:45

U tijeku je susret 27. kola španjolske La Lige između Real Madrida i Real Sociedada. Poveli su gosti na Santiago Bernabeuu kada je u 9. minuti Carvajal neoprezno i grubo startao na Davida Silvu, a Mikel Oyarzabal s bijele točke sigurno realizirao takav poklon.

POGODAK MIKELA OYARZABALA S BIJELE TOČKE POGLEDAJTE OVDJE.

Međutim, u nastavku maestro Luka Modrić ubacuje u višu brzinu. Prvo je asistirao Camavingi za golčinu s kojih 25 metara, bio je to potez francuskog veznjaka koji se isplati pogledati više puta.

CAMAVINGINU GOLČINU POGLEDAJTE OVDJE.

Zatim je Luka samo tridesetak sekundi poslije, čim su gosti krenuli s centra, isprovocirao pogrešku gostujuće obrane te idealno uposlio Benzemu koji pogađa za - činilo se - čudesan preokret. Nažalost, VAR soba pokazala je da se radilo o milimetarskom zaleđu.

PONIŠTEN BENZEMIN GOL I LUKINU ASISTENCIJU POGLEDAJTE OVDJE.

No, Modrić nije stao na tome. Niti dvije minute nakon poništenoga gola hrvatski je čarobnjak izveo još jedan potez za pamćenje. Varkom tijela riješio se svog braniča, da bi zatim ljevicom fantastično opalio i skinuo paučinu s Remirova gola.

MODRIĆEVU ČAROLIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Cijeli Santiago Bernabeu naklonio se majstoriji kapetana Vatrenih za preokret i 2:1, a tim se rezultatom i otišlo na odmor.

U 69. minuti Benzema je drugi put zatresao mrežu, no gol mu je poništen jer je drugi put na utakmici bio u nedozvoljenoj poziciji.

Gol je ipak zabio iz trećega pokušaja. Aritz Elustondo je srušio Viniciusa Juniora na samome rubu šesnaesterca, a sudac Jesus Gil Manzano konzultirao se s VAR sobom i dosudio najstrožu kaznu. Francuz je standardno s bijele ročke bio nepogrešiv. Igrala se 76. minuta.

BENZEMIN POGODAK S BIJELE TOČKE POGLEDAJTE OVDJE.

Samo tri minute poslije mrežu pogađa Asensio. Španjolac je u igru ušao umjesto Rodryga niti 120 sekundi prije pogotka, a pola posla odradio je sjajni Carvajal iskupivši se tako za skrivljeni jedanaesterac s početka dvoboja.

ASENSIJEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

U 82. minuti igru je napustio Luka Modrić uz zaglušujući 'standing ovation' prepunog Bernabeua. Zamijenio ga je Dani Ceballos.

Real Madrid i dalje je vodeći sa 63 boda, s osam bodova više od drugoplasirane Seville. Real Sociedad ostao je na šestome mjestu s 44 boda.

Kraljevi će u srijedu 9. ožujka igrati važan uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a u Madridu. Rezultat prve utakmice bio je 1:0 kada je u sudačkoj nadoknadi fantastičan zgoditak postigao Kylian Mbappe.

image

Luka Modrić odigrao je još jednu sjajnu partiju, a to pokazuje i statistika koju donosi sofascore.com

SOFASCORE.COM

Linker
06. svibanj 2024 23:16