PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
PORAZ KRALJEVA

VIDEO Luka Modrić i Real šokirani na Bernabeu, Villarreal u utakmici s pet pogodaka odnio pobjedu usred Madrida

"Kraljevski klub" je ostao na 59 bodova, 12 manje od vodeće Barcelone koja će u ponedjeljak ugostiti Gironu
Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2023. 23:17

Nogometaši madridskog Reala doživjeli su prvi domaći poraz u ovoj sezoni španjolskog prvenstva, a prva momčad koja je odnijela sva tri boda sa Santiaga Bernabeua je Villarreal koji je slavio sa 3-2 (1-1).

Domaći su poveli u u 16. minuti, kad je nakon šuta Asensija lopta pogodila Paua Torresa, potpuno promijenila smjer i završila u mreži gostiju. U 39. minuti je Nigerijac Samuel Chukwueze postigao prvi od svoja dva pogotka nakon solo prodora i izjednačio na 1-1.

U 48. minuti Real je ponovno poveo pogotkom Viniciusa Juniora. No, borbena momčad Villarreala došla je do preokreta. U 70. minuti Jose Luis Morales je iz gužve u kaznenom prostoru svladao Thibauta Courtoisa za 2-2, a veliku pobjedu "žutoj podmornici" donio je prekrasnim pogotkom Chukwueze u 80. minuti.

>>> GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

NIgerijac je s desnog boka krenuo prema sredini i sa 18 metara iskosa opalio ljevicom pogodivši suprotne rašlje. Courtois se ispružio koliko je mogao, ali je samo vršcima prstiju uspio okrznuti loptu.

U završnici dvoboja glavni sudac Rojas je dosudio kazneni udarac za Real, jer je vidio igranje rukom gostujućeg braniča Mandija. No, nakon što je pregledao snimku poništio je svoju odluku, vidjevši da je Mandija, koji je ušao u klizeći start lopta prvo pogodila u tijelo i odbila se u ruku.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Luka Modrić nije bio u početnoj postavi, a Carlo Ancelotti ga je ubacio u 72. minuti, pri rezultatu 2-2. Kapetan hrvatske reprezentacije je priredio nekoliko prilika suigračima i sam zapucao prema golu, ali nije uspio spriječiti poraz svoje momčadi.

"Kraljevski klub" je ostao na 59 bodova, 12 manje od vodeće Barcelone koja će u ponedjeljak ugostiti Gironu. Villarreal je trećom uzastopnom pobjedom, a petom u posljednjih šest nastupa, skočio na peto mjesto sa 47 bodova. Četvrtoplasirani Real Sociedad mu bježi još samo četiri boda.

Linker
18. travanj 2024 07:25