Luka Modrić

 MATTHIEU MIRVILLE/AFP/PROFIMEDIA
ČUDESAN PODATAK

VIDEO: Lukina čarolija je vječna! Modrić ušao u igru, srušio rekord legende star 58 godina i asistirao za gol

Hrvatski kapetan nastavlja pomicati granice, a povijesnu večer začinio je i sjajnim dodavanjem
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2024. 22:42

S točno 39 godina i 40 dana, Luka Modrić ponovno je ispisao povijest Real Madrida. Na gostovanju kod Celte Vigo, hrvatski kapetan u igru je ušao u 63. minuti i tako postao najstariji igrač u povijesti Kraljevskog kluba. Laskavu titulu do večeras je držao Ferenc Puskás, legendarni mađarski nogometaš, koji je taj rekord postavio 1966. godine, kada je imao točno 39 godina i 36 dana, a zaigrao je tada za Real u utakmici Kupa protiv Betisa u Sevilli.

Osim što je ispisao još jednu, nevjerojatnu stranicu povijesti u nogometnom velikanu, Luka je ulazak u igru začinio i asistencijom za pogodak. Naime, Modriću su samo tri minute trebale da namjesti pogodak Viniciusu Junioru, kada je dodavanjem razrezao domaću obranu, a Brazilac je zabio drugi pogodak Reala i donio im pobjedu 2:1.

Asistenciju za pogodak pogledajte OVDJE. Kraljevski klub poveo je u 20. minuti preko Kyliana Mbappéa, a u 51. nakratko je izjednačio Williot Swedberg. Real se ovom pobjedom izjednačio s Barcelonom po broju osvojenih bodova (24), ali Barcelona u nedjelju od 20 sati dočekuje Sevillu.

Ipak, bila je ovo velika Lukina večer. Biti najstariji igrač u povijesti giganta, koji je osnovan davne 1902. godine, posebna je čast i čudesan podatak, a Modrić će i dalje pomicati granice, svakom novom utakmicom za Madriđane...

Linker
19. listopad 2024 23:43