Luka Modrić
 SCREENSHOT
TAKO TO RADE VELIKANI

Video: Ma to može samo maestro Luka! Pogledajte nestvarnu asistenciju kapetana za pobjedu Reala

Dobio je loptu u noge, okrenuo se i onda senzacionalno podmetnuo Vinicusu Jr. za njegov drugi gol.
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 30. listopad 2021. 15:38

Madridski Real je slavio na gostovanju u Elcheu s 2-1 pogocima raspucanog Viniciusa (za Elche zabio Pere Milla), ali daleko od toga da je igra bila impresivna. Real je, naime, pružio blijedu partiju u nepopularnom popodnevnom terminu koju je presudilo isključenje Raula Gutija u 63. minuti.

„Kraljevima” je nedostajao frontmen, Karim Benzema koji je dobio slobodno kako bi sanirao ozljedu. Međutim, Madriđani nisu imali toliko problema u napadačkom dijelu, koliko su se pokazali ranjivima u defenzivi. Domaćin je u nekoliko navrata u prvom dijelu opasno prijetio, puno dobroga je napravio Javier Pastore, igrač s najviše talenta u sastavu Francisca Escribe, ali njegovi napadači nisu imali svoj dan. Zato je Vinicius pokazao konkretnost i da se na njega može ozbiljno računati u smislu napadačke produkcije. U 22. minuti je brzonogi Brazilac okončao kontranapad Casemira i Mariana Diaza te pogodio za 1-0.

Domaći sastav je pak bio u igri sve do 63. minute kada je Guti neoprezno uklizao Kroosu i zaradio drugi žuti karton, a nakon toga je Real u potpunosti zagospodario terenom. Već deset minuta kasnije Ancelottijevi su izabranici naplatili Gutijevo isključenje, a asistenciju je upisao Luka Modrić i to s kapetanskom trakom oko ruke koju mu je po izlasku iz igre ostavio Marcelo. Kroos je odigrao okomitu loptu prema naprijed, Modrić ju je primio leđima okrenut golu, okrenuo se, pa ljevicom fino odigrao natrčalog Viniciusa koji je u finišu akcije lagano, vanjskom, prebacio vratara Kika Casillu za 2-0. Nakon pogotka se mladi Brazilac naklonio Modriću i rukovanjem zahvalio na sjajnom posluživanju.

Igrači Elchea su ipak uspjeli vratiti malo nervoze u finišu, Milla je iskoristio pogrešku do tada sjajnog Kroosa i poentirao za 1-2. Do kraja su gosti ipak uz manje probleme uspjeli obraniti pobjedu.

Pogledajte Modrićevu asistenciju i drugi Realov pogodak

Linker
26. travanj 2024 06:08