BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Bagu Blanco/pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia
VELIKO NEZADOVOLJSTVO

VIDEO: Nesvakidašnja scena u Španjolskoj, navijači zatrpali teren plastičnim vrećicama, evo koji je bio razlog

Navijači su željeli iskazati nezadovoljstvo lošim rezultatima koji će, nastave li se, momčad odvesti u drugu ligu
Piše: SNObjavljeno: 10. veljača 2024. 09:04

Nesvakidašnje scene obilježile su prvi susret 24. kola španjolskog prvenstva. Na Estadiu Nuevo Mirandilla susreli su se domaći Cadiz i šesti Betis (0:2), a utakmicu su obilježili nenogometni događaji.

Naime, kako su domaći nogometaši bez prvenstvene pobjede od 1.9. prošle godine i nalaze se na 18. mjestu ljestvice, navijači su željeli iskazati nezadovoljstvo takvim rezultatima koji će, nastave li se, momčad odvesti u drugu ligu.

Na isteku 93. minute utakmice domaći su navijači teren zatrpali plastičnim vrećicama, što je otežalo kretnju po terenu. Iako je sudačka nadoknada iznosila minimalno četiri minute, glavni arbitar susreta Ricardo De Burgos snašao se i bez zaustavljana susreta te odsvirao kraj utakmice.

Da je u momčadi Mauricija Pellegrina raspad sustava svjedoči i video o kojem su se raspisali španjolski mediji. Scena koja na neki način zrcali sliku svlačionicu ekipe, dogodila pri izlasku s terena Gonzala Escalantea koji je standardno pozdravljao suigrače i stručni stožer. U tim trenutcima kamere su zabilježile Rominiguea Kouaméa koji je odbio dati ruku suigraču.

Čak i nakon inzistiranja Argentinca, Kouamé nije popuštao dok mu na kraju nije poručio da se odmakne i sjedne kako bi mogao nastaviti gledati utakmicu.

Za Cadiz je ovo bio 11. poraz sezone, a kako su samo na tri boda od 15. mjesta gdje se nalaze tri momčadi s istim brojem bodova, slijedi im grčevita borba za opstanak u najelitnijem društvu španjolskog nogometa.

Linker
01. svibanj 2024 08:48