Jordi Alba

 SCREENSHOT
SLAVLJE KATALONACA

Video: Nova Barcelona utrpala četiri komada Atletico Madridu na Nou Campu! Pogledajte strašnu golčinu Albe

Iznimno važnu i uvjerljivu pobjedu (4:2) ostavila je Barcelona u velikom derbiju protiv Atletica
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. veljača 2022. 18:09

Barca je s ova tri boda pretekla Atletico na tablici (Barca 38, Atletico 36), te zasjela na četvrto mjesto u Španjolskoj. Betis joj na trećem mjestu bježi samo dva boda.

Sjajno prvo poluvrijeme odigrala je Barcelona. I vrlo učinkovito, jer imala je tri udarca u okvir gola i sva tri su bili pogoci. Atletico je poveo pogotkom Carrasca u 8. minuti na asistenciju Luisa Suareza, ali onda je domaćin preko Albe (10.), Gavija (21.) i Arauja (41.) došao do velike prednosti. Premda nije bio strijelac u tih 45 minuta najviše se igrom dojmio Adama Traore koji je pokazao da bi mogao biti veliko pojačanje za Barcelonu.

>>> POGODAK ALBE POGLEDAJTE OVDJE!

Atlético tri gola u prvom poluvremenu u ligi posljednji primio prvi put još u siječnju 2015. I tada mu je Barca bila s druge strane. Zanimljivo, u tri posljednja dvoboja prije ovog današnjeg Barca Atleticu nije uspjela zabiti niti jedan gol.

Utakmicu je pogotkom u 49. minuti zapečatio sjajni Dani Alves koji je bio i asistent za prvi gol Jordija Albe. Alves blista i s 38 godina. I s pravom je dobio ovacije 74.221 gledatelja, koliko ih se okupilo na Nou Campu. Punih pet godina je proteklo od zadnje Alvesove utakmice na Nou Campu. Očito iznimno motivirani Brazilac malo je pretjerao s jednim startom u 69. minuti pa je dobio izravni crveni karton. Zasluženo, jer je startao jako grubo na strijelca Carrasca.

Luis Suarez je nakon asistencije uspio i zabiti za goste u 59. minuti, ali njegov gol nije bitnije promijenio odnos snaga na terenu, iako su gosti imali više od 20 minuta igrača više. Tek su domaći navijači još jednom s uzdahom popratili odličnu igru Suareza kojeg je Barca prije dvije sezone potjerala iz svlačionice.

Zato su navijači pozdravili debi Pierre-Emericka Aubameyanga koji je u 61. minuti zamijenio Traorea. Iskusni Aubameyang nije zabio, ali je ostavio dosta solidan dojam u tih pola sata.

Šime Vrsaljko odigrao je prvih 45 minuta za Atletico. Nije se posebno iskazao.

Linker
24. travanj 2024 11:07