Dani Olmo

 LLUIS GENE Afp
SHOW U LA LIGI

VIDEO: Olmo i Yamal režirali spektakl, bivši dinamovac zabio golčinu pa zabrinuo navijače

Dani Olmo broji tri pogotka u tri nastupa na travnjacima španjolske La Lige
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2024. 17:37

Barcelona je petom kolu La Lige gostovala kod Girone, a glavne zvijezde katalonskog derbija su Lamine Yamal i Dani Olmo. Dva europska prvaka nastavljaju s fantastičnom formom viđenom na njemačkoj smotri - Yamal je u prvom poluvremenu postigao dva pogotka, a Olmo je početkom drugog riješio sva pitanja. Gosti su u konačnici upisali 4:1 pobjedu nad Gironom.

Yamal je u 30. minuti iskoristio zicer i doveo Barcelonu u vodstvo, a već sedam minuta kasnije stajalo je 2:0 za goste. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Robert Lewandowski spustio je loptu Yamalu na rub 16-erca, da bi Barcino "čudo od djeteta" zatreslo rašlje silovitim udarcem.

PRVI GOL YAMALA POGLEDAJTE OVDJE

DRUGI GOL YAMALA POGLEDAJTE OVDJE

U drugoj dionici, na scenu stupa Dani Olmo. Francuz Jules Koundé sjajno ga je proigrao loptom sa svoje polovice, a Olmo primirio dodavanje i snažnim udarcem probio Gironinog vratara Paula Gazzanigu u 47. minuti. Treći je to Olmov pogodak u La Ligi u trećem nastupu.

POGODAK OLMA POGLEDAJTE OVDJE

Samo 14 minuta kasnije, Olmo je legao na travnjak i signalizirao treneru Hansiju Flicku da ga zamijeni, stoga je u igru ušao Eric Garcia. Trenutno nije poznato što je pošlo po zlu, španjolski mediji pišu da "tek treba pričekati vijesti". U 64. minuti Pedri je povisio na 4:0 svojim drugim pogotkom u ligaškoj sezoni, a utješni je za Gironu zabio Cristhian Stuani u 80.

POGODAK PEDRIJA POGLEDAJTE OVDJE

Vrijedi izdvojiti i isključenje Ferrana Torresa po završetku susreta. Barcin krilni napadač zaradio je izravni crveni karton zbog prekršaja na Yaseru Asprilli.

Barcelona je tako dočekala novu visoku pobjedu nakon što je razbila Real Valladolid (7:0) u kolu koje je prethodilo reprezentativnoj stanci. Olmo i katalonsko društvo na vrhu su ljestvice s maksimalnih 15 bodova te će ostati lideri i po završetku petog kola, a Girona je trenutno sedma sa sedam bodova.

Linker
16. rujan 2024 04:01