Lamine Jamal

 SCREENSHOT YOUTUBE
UOČI DERBIJA

VIDEO Ovo je najmlađi igrač u povijesti Barcelone, Xavi je sve iznenadio izborom: ‘Može obilježiti jednu eru‘

Izdanak famozne La Masije tako će dobiti priliku zaigrati s ‘velikim dečkima‘
Piše: SNObjavljeno: 22. travanj 2023. 14:20

Barcelonu u nedjelju od 16.15 sati čeka još jedan važan ispit nakon kojeg, uz pobjedu, mogu napraviti još jedan korak u pohodu na naslov prvaka države.

Na Camp Nou stiže Atlético Madrid, a uvertiru susreta obilježio je Xavijev potez. Naime, trener katalonskog velikana u konkurenciju prve momčadi pozvao je i 15-godišnjeg Laminea Yamala. Izdanak famozne La Masije tako će dobiti priliku zaigrati s "velikim dečkima" gotovo više od dva i pol mjeseca prije 16. rođendana (13. srpnja) što će ga učiniti najmlađim igračem u povijesti kluba koji konkurira za neku utakmicu.


Kako prenosi Fabrizio Romano, Barcelona je već u kontaktu s igračevim agentom Jorgeom Mendesom oko ugovora, a Yamal se smatra jednim od najboljih izdanaka njihove akademije. Iako je rođen u Španjolskoj, otac mu je Marokanac, dok mu je majka iz Ekvatorijalne Gvineje.

- Ima nevjerojatne vještine, može obilježiti jednu klupsku eru. Ne bojimo ga se pozvati iako ima 15 godina, ima i osobnost i talent - rekao je Xavi o ljevonogom 15-godišnjaku koji okupira prvenstveno poziciju desnog krila.

https://www.youtube.com/watch?v=voiaUCDcVy4
Linker
10. travanj 2024 03:47