JORGE GUERRERO Afp
IGRAČ UTAKMICE

VIDEO: Pogledajte strašnu golčinu Rakitića u derbiju, Ivan završio na ramenima presretnih navijača

Zabijao je svakakve pogotke, i spektakularne i bitne, ali ovako čudesan kao ovaj još nije ponudio!
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. prosinac 2021. 23:19

Sevilla je svladala Atletico Madrid 2:1 u dramatičnoj završnici derbija 18. kola španjolske La Lige i smanjila zaostatak za vodećim Real Madridom na pet bodova.

Ivan Rakitić postigao je maestralan gol već u 7. minuti. Bila je to supersonična raketa ispaljena sa 25 metara koja je odsjela u desne rašlje vrata Jana Oblaka. Zabijao je svakakve pogotke, neki su bili spektakularni, neki super bitni, ali tako čudesan kao ovaj još nije ponudio.

Rakitićevu golčinu pogledajte OVDJE.

Nekadašnji Vatreni bio je najbolji igrač utakmice, na kraju je završio na ramenima presretnih seviljista. Kod drugog gola u 88. minuti izveo je korner, Delaney je udarcem glavom pogodio gredu, Kounde nije dobro zahvatio loptu prilično visoko podignutom nogom, a Ocampos ju je zakucao sa šest metara. Bio je to urnebesan trenutak susreta, koji za strijelca Lucasa Osamposa nije dobro završio jer iznesen je na nosilima…

Gol odluke pogledajte OVDJE.

Sevilla je igrala bitno oslabljena, trener Julen Lopetegui morao je krpati sastav, na centarforu je krenuo 20-godišnji Ivan Romero kojem je to bio prvi start u La Ligi, prethodno je igrao samo jednu minutu u prvom kolu. Nedostajali su Fernando, Suso, En-Nesyri, Jesus Navas, Torres i Lamela, a zbog ozljede rano je izašao i desni bek Montiel pa je tu ulogu morao preuzeti stoper Kounde.

Postava Dinamovog protivnika u Europskoj ligi je bila: Bono - Montiel (od 29. Gudelj), Kounde, Diego Carlos, Rekik - Jordan (od 54. Acuna, od 85. Augustinsson), Delaney, Rakitić - Ocampos, Romero (od 54. Rafa Mir), Gomez (od 84. Munir).

Atletico je čak pokazao više, ne samo da je Felipe nakon kornera poravnao u 33. minuti nego je Felix mogao zabiti kod 1:1, a kod 2:1 je pogodio gredu…Ipak, i Rakitić je imao još jednu šansu, a poslao je pred vrata niz opasnih centaršuteva. Sevilla je druga sa 37 bodova, Atletico je peti sa 29.

Linker
02. svibanj 2024 19:11