Pau Norbert Cebrián Devis (lijevo)

 ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
PROBUDILE SE SUMNJE

VIDEO: Pomoćni sudac utrčao u teren i rijetko viđenim potezom razljutio navijače Reala

Iako se ne radi o spektakularnom potezu, čin dodavanja lopte Kepi bio je prilično neuobičajen
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2023. 11:09

Nakon što je Real Madrid u nedjelju preokrenuo rezultat protiv Real Sociedada na domaćem terenu, i slavio s 2:1, u španjolskim se medijima puno priča o potezu iz završnice susreta. Naime, dok su gosti iz Baskije jurili izjednačenje, u 83. minuti u fokus je stigao pomoćni sudac.

Dok se Kepa Arrizabalaga spremao na izvođenje prekida ispred svojih vrata, prilično usporeno, pomoćnik Pau Norbert Cebrián Devis ušao je u teren i nogom mu dodao loptu kako bi ubrzao cijeli proces.

Iako se ne radi o spektakularnom potezu, taj je čin bio prilično neuobičajen, s obzirom na to da suci već dugi niz godina paze na dodire s loptom za vrijeme utakmica. Naravno, takav je potez naišao na negodovanje domaćih navijača.

Nadalje, strani su se mediji brzo prisjetili i još jedne scene u kojoj je u fokusu ponovno bio isti čovjek. Devis je 2016. suspendiran na dva tjedna nakon što je u El Clásicu, u kojemu je bio pomoćni sudac, imao "pretjerano prijateljski odnos s igračima Barcelone", stajalo je u objašnjenju suspenzije.

Jasno, stara kontroverza pobudila je sumnju da je potezom u zadnjoj Realovoj utakmici, kada je požurivao Kepu, ponovno pokazao pristranost prema rivalima Kraljevskog kluba. Međutim, zasad sve ostaje na sferi nagađanja...

Linker
22. svibanj 2024 11:38