Pau Norbert Cebrián Devis (lijevo)

 ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
PROBUDILE SE SUMNJE

VIDEO: Pomoćni sudac utrčao u teren i rijetko viđenim potezom razljutio navijače Reala

Iako se ne radi o spektakularnom potezu, čin dodavanja lopte Kepi bio je prilično neuobičajen
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2023. 11:09

Nakon što je Real Madrid u nedjelju preokrenuo rezultat protiv Real Sociedada na domaćem terenu, i slavio s 2:1, u španjolskim se medijima puno priča o potezu iz završnice susreta. Naime, dok su gosti iz Baskije jurili izjednačenje, u 83. minuti u fokus je stigao pomoćni sudac.

Dok se Kepa Arrizabalaga spremao na izvođenje prekida ispred svojih vrata, prilično usporeno, pomoćnik Pau Norbert Cebrián Devis ušao je u teren i nogom mu dodao loptu kako bi ubrzao cijeli proces.

Iako se ne radi o spektakularnom potezu, taj je čin bio prilično neuobičajen, s obzirom na to da suci već dugi niz godina paze na dodire s loptom za vrijeme utakmica. Naravno, takav je potez naišao na negodovanje domaćih navijača.

Nadalje, strani su se mediji brzo prisjetili i još jedne scene u kojoj je u fokusu ponovno bio isti čovjek. Devis je 2016. suspendiran na dva tjedna nakon što je u El Clásicu, u kojemu je bio pomoćni sudac, imao "pretjerano prijateljski odnos s igračima Barcelone", stajalo je u objašnjenju suspenzije.

Jasno, stara kontroverza pobudila je sumnju da je potezom u zadnjoj Realovoj utakmici, kada je požurivao Kepu, ponovno pokazao pristranost prema rivalima Kraljevskog kluba. Međutim, zasad sve ostaje na sferi nagađanja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2023 11:10