Luis Figo je dres Barce zamijenio Realovim

 Bildbyran/Zuma Press/Profimedia
KONTROVERZNI TRANSFER

VIDEO: Prešao iz Barcelone u Real i ‘zapalio‘ Španjolsku pa ušao u legendu i dobio svoj dokumentarni film

Legendarni Luis Figo je 2000. godine dres katalonskog diva zamijenio madridskim
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 08:07

Popularna platforma za serije i filmove Netflix je najavila novi zanimljivi nogometni dokumentarac. Iz Netflixa su otkrili kako pripremaju dokumentarni film koji će pratiti jedan od najkontroverznijih i najvećih nogometnih transfera u povijesti, onaj Luisa Figa koji je 2000. godine iz Barcelone prešao u Real Madrid.

U dokumentarcu, koji bi trebao izaći već 25. kolovoza, će biti i sam Figo, ali i brojne druge nogometne face poput Pepa Guardiole i Florentina Pereza, a otkrit će i do sad nepoznate detalje posla koji je zapalio Španjolsku, posebno Katalonce.

Figo je u Barcelonu stigao 1995. iz Sportinga u kojem je i započeo karijeru. Za Barcu je u pet godina odigrao 248 utakmica i zabio 45 golova, te upisao 58 asistencija. U tih se pet godina prometnuo u jednog od najboljih igrača kluba i bilo je nezamislivo da nekuda ode, a posebno da napravi transfer u redove najvećeg rivala.

Ipak, dogodilo se upravo to. Te 2000. godine Figo je dres Barcelone zamijenio dresom Real Madrida i idućih pet godina, prije odlaska u Inter u kojem je i završio karijeru, igrao za Kraljevski klub. Za Real je nastupio 245 puta i zabio 57 golova, te upisao 92 asistencije i također postao jedna od klupskih ikona.

Za portugalsku nogometnu reprezentaciju je u 127 nastupa zabio 32 gola. Figo je po svim parametrima jedan od najboljih u povijesti nogometa pa bi ovaj dokumentarac trebao biti itekako zanimljiv svim ljubiteljima ovog sporta.

Linker
26. travanj 2024 05:48