SCREENSHOT: ESPN
‘NIŠTA NEĆETE POSTIĆI‘

VIDEO: Procurila snimka iz tunela, dvije zvijezde Barcelone krenule na navijače, jedva spriječen incident

Španjolski su mediji puni ružnih prizora sa stadiona Espanyola, gdje su ultrasi trčali za igračima
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. svibanj 2023. 07:11

Barcelona je u nedjelju potvrdila 27. naslov prvaka Španjolske, ali umjesto da nakon pobjede nad Espanyolom (4:2) uživaju u šampanjcu i konfetima, Xavijevi su igrači morali trčati pred razularenim navijačima domaće momčadi, koji su upali u teren i pokušavali se sukobiti s njima.

Španjolski su mediji jutros puni ružnih prizora sa stadiona RCDE i osuđujućih komentara, pa tako Mundo Deportivo piše o "sramotnim slikama" i "traumatičnoj situaciji".

Posebno je dramatično bilo u tunelu koji vodi prema svlačionici, nakon što je tamo dotrčala skupina navijača koja je pobjegla zaštitarima i interventnoj policiji. Mundov novinar Paul Planas piše da je "jedva izbjegnuta tragedija" te da je došlo do "prave panike" u trenutku kad je postalo očito da bi Espanyolovi ultrasi mogli upasti među igrače.

Ipak, kao što se vidi na snimkama koje su procurile na društvene mreže, dvojica igrača Barcelone nisu se dali zastrašiti. Kada su shvatili da huligani sprintaju prema njima, Sergio Busquets i Marcos Alonso okrenuli su se i počeli vikati prema njima, no policija je spriječila fizički obračun.

- Ništa nećete postići. Vratite se u svlačionicu i slavite - govorio im je pritom jedan od zaštitara.

Linker
25. travanj 2024 01:49