CRISTINA QUICLER Afp
OPROŠTAJ SEVILLE OD NASLOVA

VIDEO: Rakitić zabio iz slobodnjaka, Kraljevi preokrenuli, pogledajte zašto je sudac poništio gol Realu

U uskršnjoj poslastici, derbiju Seville i Real Madrida, slavili su Kraljevi preokretom 3:2
Piše: Hina/Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2022. 23:16

SEVILLA - REAL MADRID 2:3 (Rakitić 21', Lamela 25' / Rodrygo 50', Nacho 83', Benzema 90'+2')

SEVILLA (4-3-3): Bono - Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuña (od 62. Gudelj) - Jordan, Papu Gomez (od 46. Oliver Torres), Rakitić - Lamela (od 72. Ocampos), Tecatito Corona (od 62. Augustinsson), Martial (od 41. Rafa Mir)

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal, Eder Militao, Alaba, Lucas Vazquez (od 82. Nacho Fernandez) - Kroos, Camavinga (od 46. Rodrygo), Modrić (od 82. Asensio) - Valverde, Benzema (od 90.+5. Mariano Diaz), Vinicius Jr.

SEVILLA - stadion Ramón Sánchez Pizjuán. Gledatelja: 40,629. Sudac: Guillermo Cuadra Fernández (Madrid).


Nogometaši Real Madrida napravili su veliki korak ka španjolskoj tituli nakon što su u gostima u 32. kolu Primere velikim preokretom svladali Sevillu s 3-2.

MAJSTORSKI IZVEDEN RAKITIĆEV SLOBODNJAK ZA VODSTVO SEVILLE POGLEDAJTE OVDJE.

Domaći su poveli su u 21. minuti golom Ivana Rakitića iz slobodnog udarca sa 16 metara, kada se razmaknuo živi zid Reala, a lopta prošla kroz njega i prevarila Courtoisa.

LAMELIN POGODAK ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE.

Rakitiću je to bio sedmi gol u ove sezone, a samo četiri minute kasnije Erik Lamela je povećao na 2-0.

RODRYGOV POGODAK ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE.

Real se ipak vratio i preokrenuo, a sve je počelo golom Rodryga u 50. minuti, nastavilo pogotkom Nacha u 83., da bi "joker" ove sezone Karim Benzema zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade za slavlje Reala.

NACHOV POGODAK ZA IZJEDNAČENJE POGLEDAJTE OVDJE.

Luka Modrić igrao je do 81. minute, a Rakitić cijelu utakmicu.

BENZEMIN POGODAK ZA PREOKRET POGLEDAJTE OVDJE.

Real ima 75 bodova, 15 više od Seville, Barcelone i Atletica, a do kraja je još šest kola.

image
CRISTINA QUICLER Afp


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90'+9' - Kakva drama u Sevilli! Pregledavao se VAR zbog starta Carvajala na Diegu Carlosu, ali nije bilo materijala za najstrožu kaznu, barem prema procjeni suca...

I KRAJ! Oprostila se Sevilla od borbe za naslov, sada i teoretski... Igrač utakmice je Rodrygo koji je ušao u drugome dijelu i donio preokret. Šest je kola do kraja.

90'+8' - Žuti karton dobio je Mariano Diaz zbog ometanja izvođenja slobodnog udarca.

90'+5' - Izlazi strijelac Benzema, mijenja ga Mariano Diaz.

image
CRISTINA QUICLER Afp

90'+2' - GOOOL! Potpuno se raspala obrana Seville... Vinicius je petom zavarao posljednju liniju Andalužana i gurnuo Rodryga u prostor, Brazilac zaobilazi Diega Carlosa i šalje povratnu do Benzeme koji se u svom stilu poigrao s domaćom obranom te u maniri najvećih majstora šesnaesterca poentirao za potpuni preokret Reala!

BENZEMIN POGODAK ZA PREOKRET POGLEDAJTE OVDJE.

90' - Igrat će se čak sedam minuta sudačke nadoknade.

84' - Opet Benzema traži suprotan kut, ali još jednom promašuje.

image
CRISTINA QUICLER Afp

83' - GOOOL! Tek što je ušao, zabio je Nacho Fernandez... Carvajal se lijepo snašao i u sveopćoj gužvi idealno uposlio Nacha koji spremno zakucava za izjednačenje!
Tražili su igrači Seville prekršaj Carvajala koji se poslužio rukama da se otarasi Olivera Torresa, no sudac je procijenio da tu nije bilo materijala za novo poništenje pogotka Realu. 2:2 je u Sevilli!

NACHOV POGODAK ZA IZJEDNAČENJE POGLEDAJTE OVDJE.

82' - Dvostruka promjena kod Reala. Ušli su Asensio i Nacho Fernandez umjesto Luke Modrića i Lucasa Vazqueza.

81' - Diego Carlos dobiva žuti karton zbog prekršaja na Rodrygu.

74' - GOOOL! Lucas Vazquez je ubacio, Luka Modrić glavom prebacio do Viniciusa, a brazilski wunderkind prsima primirio i iz voleja zakucao za izjednačenje!

ALI PREGLEDAVA SE VAR! Čini se da se Vinicius Jr. poslužio rukama, a ne prsima da tu loptu primiri. Ipak, sudac više nije siguran i odlazi uvjeriti se samostalno...

Dugo traje ovaj prekid.

POGLEDAJTE OVDJE ZAŠTO JE SUDAC PONIŠTIO VINICIUSOV POGODAK.

I NIŠTA OD POGOTKA! Sudac Cuadra je procijenio da je loptu Vinicius primirio bicepsom, a ne prsima... Bit će još mnogo govora o ovoj situaciji, zasigurno.

Pritom je Nacho Fernandez dobio žuti karton zbog prigovora, iako još nije niti ušao u igru, već stoji među igračima koji se spremaju ući.

72' - Ušao je Ocampos umjesto Erika Lamele.

72' - Što je sada promašio Rafa Mir!!! Njegov potez ulazi u onu kategoriju - teže je promašiti nego zabiti... Dobio je idealan centaršut na pet metara, a njegov pokušaj glavom završio je visoko na tribinama! Gotovo pa nestvarno djelovao je ovaj promašaj...

68' - Jesus Navas šutira iskosa, ali neprecizan je udarac i opet je ljut Lopetegui. Nije zadovoljan kako njegova momčad izgleda u nastavku.

63' - Proradio je tandem Rodrygo-Benzema! Mnogo živosti unio je Brazilac u drugome dijelu... Majstorski je petom ostavio za Benzemu, Francuz je gađao suprotan kut i prohujao je projektil pored vratnice!

62' - Dvostruku zamjenu radi Lopetegui, ali Rakitić ostaje u igri. Izaći će Acuña i Tecatito Corona, mijenjaju ih Nemanja Gudelj i Ludwig Augustinsson. Ivan Rakitić je prije toga liječničkoj službi pokazao palac gore.

59' - Trajao je kraći prekid jer se Rakitiću ukazivala liječnička pomoć, čini se da ima problem s leđima. Vratio se nakon par minuta na travnjak, no Lopetegui je za svaki slučaj poslao nekoliko igrača na zagrijavanje.

53' - Eder Militao izvrsno šutira izvana, a Bono čupa ispod grede!

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

50' - GOOOL! Prekrasnu malonogometnu akciju izveli su Kraljevi... Carvajal je odigrao dupli pas s Viniciusom te potom idealno ubacio za Rodryga koji isprve zakucava u mrežu za 2:1! Odmah se vidi kakvu prednost donosi Brazilac u odnosu na neiskusnog Camavingu...

RODRYGOV POGODAK ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE.

49' - Strašna obrana Sevillina vratara! Modrić se sjajno ubacio iz drugog plana i gurnuo Benzemu u šansu, a Bono brani zicer s desetak metara!

46' - Vraćamo se u Sevillu. Po jednu promjenu napravili su Lopetegui i Ancelotti. Kod Andalužana je u svlačionici ostao solidni Papu Gomez, a čini se da će više defanzivnih zadataka odrađivati svježi Oliver Torres. Ancelotti je zaključio da je eksperiment s Camavingom bio neuspješan, umjesto njega ući će Rodrygo.

image
CRISTINA QUICLER Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Ne može se reći da su Sevilla i Real Madrid odigrali na očekivanoj razini jednog derbija. Ispravnije bi bilo govoriti o pogreškama jednih i drugih, te o općem kaosu koji je nastao prilikom povremenih sudačkih loših procjena. Ipak, Sevilla zasluženo vodi. Rakitić i društvo iskoristili su poklone igrača madridskoga kluba, a pogotovo je efektan bio majstorski izveden slobodan udarac bivšeg dokapetana Vatrenih. Luka Modrić imao je nekoliko zapaženih bljeskova, no niti on nije uspio kvalitetnije razigrati neraspoložene suigrače.

image
CRISTINA QUICLER Afp

45'+4' - Benzema je bio u situaciji 'jedan-na-jedan' i gađao ravno u vratara Seville! Srećom po njega, ako se to tako može nazvati, ionako je bio u zaleđu pa taj pogodak niti ne bi bio priznat...

45' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

44' - Opet Benzema! Navukao je na sebe trojicu, Diego Carlos ga nije kvalitetno zatvorio, no iz teške situacije gađa Francuz - praktički iz mrtvoga kuta - i odlazi njegov pokušaj preko grede!

41' - Martial se već uputio prema svlačionici, mijenja ga Rafa Mir.

image
CRISTINA QUICLER Afp

38' - Skočili su svi igrači Seville i tražili crveni karton za Camavingu! Srušio je Martiala i moglo je to možda biti za drugi žuti, a sudac Cuadra nije pokazao niti da se radi o prekršaju! Bijesan je Lopetegui i traži oštriju kaznu... Na kraju Martial žestoko negoduje i baca bocu vode o tlo pa mu Cuadra dodjeljuje žuti karton. Martial neće moći ni nastaviti jer ga je Camavinga ozlijedio, morat će ga mijenjati trener Lopetegui... Salve zvižduka traju na stadionu Sánchez Pizjuán, opći je kaos!

CAMAVINGIN PREKRŠAJ POGLEDAJTE OVDJE.

35' - Budi se Real... Modrić je izvozao svog čuvara i sjajno ubacio jednu 'svijeću' koja ispada Bonu iz ruku, Benzema šutira, ali je blokiran.

34' - Benzema! Skupio je jedan 'otpadak' i neočekivano opalio isprve s oko 20 metara, a Bono spremno hvata!

31' - Camavinga je dobio žuti karton zbog prekršaja.

image
CRISTINA QUICLER Afp

25' - GOOOL! Potpuno rasulo u obrani Reala, ispao je Eder Militao, a prema Courtoisu se sjurio Tecatito Corona... Vratar Reala ga ruši i sudac je već htio svirati jedanaesterac, no lopte se dokopao Lamela i ekspresno zakucao za 2:0! Lamela nije niti trebao igrati, dobio je šansu umjesto Ocamposa, i iskoristio ju je na najbolji mogući način...

LAMELIN POGODAK ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE.

21' - GOOOL! Razmaknuo se živi zid uslijed loše reakcije Edera Militaa i Alabe, a Raketa je to znao iskoristiti... Prekrasan slobodnjak za vodstvo Seville!

MAJSTORSKI IZVEDEN RAKITIĆEV SLOBODNJAK ZA VODSTVO SEVILLE POGLEDAJTE OVDJE.

20' - Uhh, ovo je nezgodno, Modrić je srušio Papua Gomeza samo metar od linije šesnaesterca, u samoj zoni udarca! Izvest će taj slobodnjak Ivan Rakitić.

image

Vinicius Junior (C), Ivan Rakitić (L) i Jules Kounde (R)

CRISTINA QUICLER Afp

17' - Rakitić je u ulozi desnog beka sada u nekoliko navrata bio u krupnome planu, na kraju njegov centaršut hvata Courtois.

14' - Minijature Luke Modrića i Lucasa Vazqueza na malome prostoru, publika zna cijeniti ovakve atrakcije... Dva-tri dupla pasa uz virtuozne pokrete, lijepo je to izgledalo.

9' - Martial!!! Kako je majstorski okrenuo Alabu i Lucasa Vazqueza... Zakasnili su u blok obojica, a napadač Seville iz okreta gađa malo pored vratnice!

image
CRISTINA QUICLER Afp

7' - I opet Modrić! Lijepo je gurnuo Viniciusa u prostor, Brazilac daje povratnu za Benzemu, no Diego Carlos na vrijeme blokira pokušaj francuskog napadača...

6' - Uzvraća Real! Modrić je tražio Benzemu na vrhu kaznenog prostora, a od bloka se to odbija do Camavinge čiji pokušaj odlazi preko gola.

2' - Sjajan Jordanov centaršut na drugu vratnicu nije stigao 'poklopiti' Martial... Visoko je pritisnula Sevilla na početku.

21.00: Počeo je derbi na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán! Glavni je sudac 37-godišnji Guillermo Cuadra Fernández, po zanimanju profesor kineziologije.


20.00: Stigli su sastavi! Trener Seville Julen Lopetegui iznenadio je izostavljanjem standardnoga Lucasa Ocamposa koji će susret početi među pričuvama, a umjesto njega startat će Erik Lamela. Također, neki su španjolski novinari prednost davali Nemanji Gudelju, no umjesto njega protiv Reala će istrčati Papu Gomez.

image

Julen Lopetegui

LLUIS GENE Afp

Carlo Ancelotti ipak je na klupi ostavio nedovoljno zaliječenog Nacha Fernandeza, a priliku će dobiti Lucas Vazquez. Očekivano, ali ipak dočekano s dozom uzbuđenja među pristalicama Kraljeva, od prve minute zaigrat će mladi Eduardo Camavinga za kojega se očekuje da bude nositelj igre u godinama koje dolaze.

image

Carlo Ancelotti

OSCAR DEL POZO Afp


Linker
18. travanj 2024 12:17