Jude Bellingham

 JOSEP LAGO Afp
KRALJEVI NA VRHU LIGE

VIDEO: Real na krilima Bellinghama srušio senzaciju sezone, Katalonci se ispromašivali, Modrić gledao s klupe

Mladi Englez novim je pogotkom prestigao Lewandowskog i Moratu na čelu liste strijelaca
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. rujan 2023. 20:29

Osma runda španjolskog prvenstva još nije gotova, no donijela nam je novu smjenu na vrhu tablice. Real Madrid izbio je na lidersku poziciju 3:0 pobjedom na gostovanju kod Girone, koja je uoči ovog kola prvi put u svojoj povijesti predvodila utrku La Lige. Kraljevi sada broje 21 bod na vrhu ljestvice, jedan manje bilježi Barcelona, dok je Girona (19) prvim porazom u sezoni pala na treće mjesto.

Modrić na klupi

Carlo Ancelotti ponovno nije ustupio minutažu Luki Modriću. Drugi veteran Toni Kroos startao je uz Aureliona Tchouaménija i Federica Valverdea na centralnom dijelu terena, a ispred njih se nalazio Jude Bellingham, kojeg je Ancelotti odmorio u prošlom kolu s Las Palmasom (2:0). Miljenik Bernabeua odigrao još jednu odličnu partiju i šestim pogotkom sezone prestigao Lewandowskog i Moratu na listi najboljih strijelaca lige.

image

Jude Bellingham postigao je gol za 3:0 protiv Girone

JOSEP LAGO Afp

Real je jedva preživio početne minute na Montiliviju, katalonski suparnik brzo je pokazao da nije slučajno u vrhu Španjolske. Već u trećoj minuti Angel Herrera opasno je zaprijetio glavom, no lopta je prošla malo iznad gola. Minutu poslije uslijedila je i bolja šansa, Viktor Cigankov također je pokušao glavom iz još bliže pozicije i pogodio vratnicu. U tim trenucima Madriđani su zaista izgledali zabrinjavajuće, a dominacija Girone nastavila se i nadolazećih 10-ak minuta, da bi prvi pogodak ipak stigao u mrežu Paula Gazzanige.

Kaznili pogreške

Kao što je često slučaj, veliki dio posla obavljen je na kvalitetu Bellinghama. Englez je u 17. minuti vanjskim dijelom kopačke izvrsno pronašao Joselua, koji je zabio svoj četvrti ligaški pogodak za 1:0 vodstvo Reala. Iz druge prilike stigao je i drugi gol, četiri minute kasnije Tchouaméni je najviše skočio na Kroosov ubačaj iz kuta i udvostručio prednost. Iako je Real djelovao znatno lošije u početnom dijelu, na semaforu je stajalo 2:0, a lako je moglo biti i više da je Bellingham iskoristio jednu stopostotnu šansu koju je obranio Gazzaniga.

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE

image
JOSEP LAGO Afp

U drugom poluvremenu Girona je nastavila seriju promašaja, David Lopez sjajno je šutirao glavom nakon kornera, a vratar Kepa iskazao se odličnom obranom. Kazna je stigla preko Bellinghama, koji je pogotkom u 71. minuti postavio konačni rezultat. Do kraja utakmice Nacho Fernandez nepotrebno je zaradio direktno isključenje (intervenirao VAR) žestokim startom na Portua. Veznjak je iznesen na nosilima, a posljedično je zaiskrilo uz aut-liniju, umalo je došlo do fizičkog obračuna, no situacija je završila samo kratkotrajnim naguravanjem.

POGODAK ZA 3:0 POGLEDAJTE OVDJE

ISKLJUČENJE NACHA POGLEDAJTE OVDJE

Dakle, Real je uspio vratiti vodeću poziciju izgubljenu porazom u derbiju s Atleticom (1:3) i ostaviti dva katalonska kluba iza sebe. Podsjetimo da je Barceloni pobjedu protiv Seville donio Sergio Ramos autogolom, što će ostati istaknuta crta ovog vikenda. Simbol madridskog Reala nesretno je upisao tri boda Barci, ali Madriđani nakon osam odigranih utakmica nemaju za čime žaliti, pa koliko god njihova igra (zasad) izgledala neuvjerljivo u odnosu na prošlu, a pogotovo pretprošlu sezonu. Kraljevi već u srijedu gostuju u Italiji, gdje ih čeka Napoli u vidu drugog kola C skupine Lige prvaka.

Sociedad deklasirao Bilbao u baskijskom derbiju

Nogometaši Real Sociedada deklasirali su Athletic Bilbao sa 3-0 u velikim baskijskom derbiju probivši se na četvrto mjesto španjolskog prvenstva.

Bila je to druga pobjeda Sociedada u posljednjih sedam međusobnih susreta.

Domaćin je poveo u 30. minuti golom Robina Le Normanda, na 2-0 je povisio Takefusa Kubo u 48. minuti, a konačnih 3-0 postavio Mikel Oyarzabal u 66. minuti.

Linker
13. svibanj 2024 00:24