REUTERS
SPREMA SE PRAVI SPEKTAKL

VIDEO: REAL ODGOVORIO PSG-U, RONALDO MAESTRALNO ISPISAO POVIJEST PA UZ OVACIJE OTIŠAO U SVLAČIONICU Zidane sačuvao Kovačića za utakmicu godine

U 27. kolu španjolskog prvenstva Real Madrid je u subotu na svom stadionu protiv Getafea slavio sa 3-1. Dva gola za Real zabio je Cristiano Ronaldo (45, 78), a jedan Gareth Bale (24), dok je utješni pogodak za Getafe postigao Portillo (65-pen).
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. ožujak 2018. 23:47

Real je laganim gasom svladao Getafe (3:1), sačuvao energiju za utorak u Parizu i sad se može mirno pripremati za uzvrat osmine finala Lige prvaka. Cristiano Ronaldo je s dva hica u mrežu došao je do 301. gola u španjolskom prvenstvu, ispred njega je samo Messi sa 372. Taj 300. bio je sjajan pogodak krajem prvog poluvremena, poigrao se s gostujućim braničima i pogodio golmanov desni donji kut.

Pomogao im je i igrač više praktično od starta drugog poluvremena. Tek nešto ranije iz Brazila je stigla vijest da je Neymar operiran nakon loma metatarzalne kosti. Bez njega dvoboj u Gradu svjetla neće biti jednak, ali pitanje je i koliko će Real biti kompletan. JZbog ozljeda nije bilo Modrića i Kroosa, a Zidane je odmorio Marcela koji se aktivirao s klupe u 65. minuti.

GOLOVE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Šetajući tempo prvog dijela prekinula je akcija u 24. minuti, Isco je spustio loptu, pa i rukom, a Gareth Bale ljevicom pogodio s desetak metara. Drugi gol Ronaldo je dao u 45. minuti, treći u 78. U drugoj prilici Marcelo je ubacio, a Portugalac pogodio glavom.

U 47. minuti Remy je udario rukom po vratu Nacha i dobio drugi žuti, Real nije zabio neke šanse, da bi zbog prekršaja na Molini u 65. minuti Portillo s bijele točke pogodio za goste. Još jednom je Ronalo dao gol, ali prethodio je prekšaj.

Mateo Kovačić ušao je tek u 77. minuti umjesto Llorentea, Bale je na kraju efektno pogodio vratnicu. Santiago Bernabeu nije bio osobito popunjen, a koliko je bilo zanimanje za tu utakmicu u Španjolskoj govori i da su za vrijeme susreta na Marci i Asu glavi naslov, i niz popratnih, bili sa Svjetskog dvoranskog prvenstva u atletici, a Realov se ogled pratio u kutu ili ispod s manjim apelom. Važnija im je bila diskvalifikacija Oscara Husillosa kojem je uzeto zlato na 400 metara zbog ulaza u susjednu stazu. No, u utorak će sve kamere biti uperene u Real. (da

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
03. svibanj 2024 20:36